Calzonu čaká ostrá premiéra pod Vezuvom, na tlačovke sa poďakoval slovenskému ľudu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Calzonu čaká ostrá premiéra pod Vezuvom, na tlačovke sa poďakoval slovenskému ľudu
Calzona bude sedieť na dvoch stoličkách.
Calzona bude sedieť na dvoch stoličkách.AFP
Francesco Calzona (55) bol oficiálne predstavený v pozícii nového trénera SSC Neapol. Taliansky kormidelník ostáva aj pri národnom výbere Slovenska, s ktorým vybojoval postup na EURO. Na klubovej scéne ho už v stredu preverí slávna Barcelona.

Calzona na stretnutí s novinármi nezabudol ani na krajinu pod Tatrami: "Na úvod by som sa chcel poďakovať slovenskej federácii v osobe prezidenta Kováčika, pretože mi poskytli možnosť prísť do Neapolu. Veľmi im ďakujem, pretože zásluha patrí im, hráčom národného tímu. A ďakujem aj slovenskému ľudu, pretože mi prejavil veľkú úctu."

Calzona tak odštartoval svoje dobrodružstvo pri kormidle úradujúceho majstra Serie A. Už v stredu nastúpi v osemfinále prestížnej Ligy majstrov proti Barcelone.

"Od dnešného dňa začíname odznova, všetko sa resetuje. Začína sa nová cesta. V tejto chvíli potrebujeme konať, takže sme strávili veľmi málo času rozprávaním a išli sme rovno na ihrisko," vysvetlil.

Veľa očakávaní má aj v súvislosti s fanúšikmi: "Je jasné, že verejnosť v Neapole je špeciálna. Chceme, aby na nás boli priaznivci hrdí. Odteraz to musíme byť my, kto im bude robiť radosť svojimi výkonmi a výsledkami."

Talian má plné ruky práce.
Talian má plné ruky práce.AFP

Po dobrodružstve na Africkom pohári národov sa vracia aj Victor Osimhen: "Trénoval s tímom. Je jasné, že to nebolo príliš dlhé, pretože bolo treba urobiť veľmi veľa vecí. Zarezával však naplno a zajtra ráno po tréningu bude vyhodnotený rovnako ako zvyšok tímu," reagoval na otázky, či proti Barcelone nastúpi.

"Partenopei" sa v lige trápia, vyhrali iba dva z uplynulých ôsmich duelov a v tabuľke figurujú až na 9. mieste. Cez víkend doma iba remizovali 1:1 s Janovom. Calzona preto bije na poplach: "Hráčom som povedal, že už nemáme žiadne výhovorky. Musíme našu pozíciu zlepšiť hneď teraz. Je jasné, že Barcelona je silný tím, hoci prežila niekoľko ťažkých momentov. Je to však stále jedno z najsilnejších mužstiev v Európe. Má špičkového trénera a hráčov, ale my sme Neapol, nebojíme sa ich."

Vplyv Sarriho, Spallettiho a Di Francesca bude podľa Calzonu v jeho práci zreteľný: "Pracoval som s tromi skvelými trénermi. Odovzdali mi veľa konceptov, ktoré mi jednoznačne pomôžu v mojom napredovaní. Potom som do toho vložil a vložím niečo vlastné, ale boli pre mňa veľmi dôležití," dodal.