Calzona sa dohodol s Neapolom, Hamšík nemá byť súčasťou jeho tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Calzona sa dohodol s Neapolom, Hamšík nemá byť súčasťou jeho tímu

Aktualizované
Calzonu čaká nová výzva.
Calzonu čaká nová výzva.TASR
Trénerovi slovenskej futbalovej reprezentácie Francescovi Calzonovi (55) pribudla do portfólia ďalšia funkcia. Stal sa nástupcom Waltera Mazzarriho (62) na lavičke SSC Neapol, taliansky tím povedie už v stredajšom úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti FC Barcelona. Jeho angažovanie potvrdil šéf klubu Aurelio De Laurentiis pre portál sport.sky.it.

Calzona sa s Neapolom dohodol na kontrakte na štyri mesiace do konca prebiehajúcej sezóny. Už v utorok povedie svoj prvý tréning, ktorý posunuli na 14:00. Ešte predtým by ho mali oficiálne predstaviť na stretnutí so zástupcami médií. Slovenský futbalový zväz (SFZ), s ktorým sa minulý týždeň dohodol na zmluve minimálne do roku 2025, mu za vopred stanovených podmienok povolil pôsobenie v SSC do konca prebiehajúcej klubovej sezóny.

"Je bolestivé vyhodiť priateľa ako je Mazzarri. Poďakoval som mu za to, že prišiel vo chvíli ťažkostí, ale musíme tiež byť schopní dať niečo viac Neapolu a jeho fanúšikom. Teraz sa o to pokúsi Calzona, ktorý tu pracoval so Sarrim a potom so Spallettim a pozná 80 percent našich hráčov. Zajtra ho predstavíme hráčom," uviedol De Laurentiis v rozhovore pre Sky Sport Italia.

Zatiaľ nie je isté, či v realizačnom tíme Calzonu v Neapole bude figurovať bývalý dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie a hráč SSC Marek Hamšík, no podľa Sky by tam nemal ísť. Do Neapola si však má Calzona so sebou zobrať videoanalytika slovenskej reprezentácie Marca Briniho, jeho asistentmi budú Simone Bonomi a Francesco Sinatti. Sinatti pôsobí ako kondičný tréner zároveň aj pri talianskej reprezentácii.

Mazzarri v pondelok popoludní ešte viedol tréning tímu v klubovom centre v Castel Volturno, ale na otázky talianskych médií neodpovedal. V centre sa mal vtedy nachádzať aj De Laurentiis. Večer už talianske médiá informovali, že Mazzari na lavičke skončil a nepovedie ani utorkový tréning.

Calzona je na lavičke Slovenska od augusta 2022. Pod jeho vedením odohrala reprezentácia štrnásť zápasov s bilanciou sedem víťazstiev, štyri remízy a tri prehry. V novembri doviedol tím k postupu na majstrovstvá Európy 2024.

"Partenopei" sa v lige trápia, vyhrali iba dva z uplynulých ôsmich duelov a v tabuľke figurujú až na 9. mieste. Cez víkend doma iba remizovali 1:1 s Janovom