Veľký návrat? Neapol chce za trénera údajne Calzonu, doplniť ho má Hamšík

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľký návrat? Neapol chce za trénera údajne Calzonu, doplniť ho má Hamšík

Hamšík a Calzona spoločne pri preberaní ocenenia pre najlepší kolektív za rok 2023.
Hamšík a Calzona spoločne pri preberaní ocenenia pre najlepší kolektív za rok 2023.TASR
Bývalý kapitán "Partenopei", Marek Hamšík (36), ktorý zastáva funkciu tímového manažéra slovenskej reprezentácie, by mal spolu so súčasným lodivodom národného mužstva Francescom Calzonom (55) nahradiť Waltera Mazzarriho (62) na lavičke Neapola. S informáciou prišiel novinár Matteo Moretto z Revelo.

Zlé výsledky z posledných týždňov a blížiaci sa kľúčový zápas osemfinále Ligy majstrov proti Barcelone vedú Neapol k tomu, že sa skloňuje možnosť odvolania Waltera Mazzarriho.

Hlavným kandidátom na jeho miesto by podľa rôznych ďalších médií mal byť Francesco Calzona, súčasný tréner Slovenska, s ktorým získal miestenku na EURO 2024. Dostupné informácie tiež tvrdia, že 55-ročný tréner už svojmu bývalému zamestnávateľovi stihol povedať "áno".

Rozhodnutie po domácej remíze s Janovom

Aurelio De Laurentiis podľa všetkého prišiel s touto myšlienkou po tom, čo videl, že zmena po Rudim Garciovi na toskánskeho kormidelníka nepriniesla želané ovocie. Ba dokonca z hľadiska bodov zaznamenal obhajca majstrovskej trofeje výrazný prepad.

Sobotná domáca remíza 1:1 s Janovom spustila v Neapole poplach, pričom majiteľ klubu je pripravený na prevrat už pred stredajším súbojom na domácom trávniku proti "Blaugranas".

Aktuálne postavenie Neapola v tabuľka.
Aktuálne postavenie Neapola v tabuľka.Flashscore

Dočasná úloha spolu so starým známym

Calzona, bývalý asistent dvoch trénerov Neapola, ktorí sa zapísali do histórie klubu - Maurizio Sarri a Luciano Spalletti - by v spomínanom prípade mohol zastávať dvojnásobnú funkciu bez toho, aby opustil kormidlo slovenskej reprezentácie.

S ňou ho čaká od konca mája tréningový kemp pred majstrovstvami Európy v Nemecku. Lodivod z Vibo Valentia, ktorý je veľmi naviazaný na systém 4-3-3, by bol pre De Laurentiisa ideálnym profilom.

Ostatné výsledky.
Ostatné výsledky.Flashscore

Spolu s ním by na lavičke sedel Marek Hamšík, bývalý kapitán "Partenopei", ktorý by zároveň pôsobil ako prvok súdržnosti so šatňou, keďže Slovák sa pozná aj s niektorými hráčmi súčasného kádra ako Alex Meret, Mario Rui či Piotr Zielinski. Samozrejme, tiež s oporou reprezentácie spod Tatier Stanislavom Lobotkom.