Vlahovič na úrovni Ronalda, ale Juventus opäť nevyhral. Ngonge odvrátil prehru Neapolu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vlahovič na úrovni Ronalda, ale Juventus opäť nevyhral. Ngonge odvrátil prehru Neapolu
Aktualizované
Sklamaný Kvaracchelija.
Sklamaný Kvaracchelija.Profimedia
Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom (29) iba remizovali v sobotnom dueli 25. kola Serie A s FC Janov 1:1. Bod pre úradujúceho talianskeho majstra zachránil v 90. minúte striedajúci Cyril Ngonge (23). V ďalšom súboji Juventus doháňal manko na ihrisku Verony a nakoniec si odváža bod za remízu 2:2.

Neapol - Janov 1:1

Dlhých 15 rokov čaká Janov na to, aby opäť zabodoval naplno na pôde "Partenopei". Nemal od toho ďaleko. Po bezgólovom prvom polčase inkasoval Neapol krátko po prestávke, keď sa presadil Morten Frendrup. Domácich zachránil v samom závere Ngonge, ktorý ťažil z práce kapitána Giovanniho Di Lorenza.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

S deviatimi asistenciami je spomedzi obrancov najlepší v ostatných dvoch sezónach v rámci Serie A.  Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka odohral celý zápas. Neapol tak po prehre s AC Miláno (0:1) opäť zaváhal a v tabuľke mu patrí priebežné deviate miesto, Janov je dvanásty.

Verona - Juventus 2:2

Vo farbách domácich nechýbala na trávniku slovenská dvojica Ondrej Duda a Tomáš Suslov. Obaja odohrali plnú minutáž. Už v 11. minúte vlial impulz Verone do žíl presným zásahom Folorunsho. Ešte pred naplnením polhodiny hry stihol vyrovnať z bieleho bodu Vlahovič. V šiestom dueli v kalendárnom roku strelil siedmy gól. Za posledných 30 sezón Serie A (od 94/95) mal iba jeden hráč Juventusu na konte v úvodných šiestich stretoch v novom roku viac - Cristiano Ronaldo (10). 

Gólové doťahovanie sa pokračovalo aj po zmene strán. Znova išli do vedenia domáci. Po práci Folorunsha sa presadil Noslin. Lenže ani opätovné manko Hellasu nepomohlo, pretože o tri minúty neskôr dokázal vrátiť "starú dámu" do hry Rabiot. Zároveň to bol posledný gól v stretnutí. Juventus nevyhral v štvrtom kole po sebe. Verona získala bod aj v minulom kole. Hostia strácajú na vedúci Inter deväť bodov. Tretie AC Miláno môže ísť na druhú priečku, keďže má dvojbodové manko. Predstaví sa v Monze.