Dvadsaťgólový Martínez, historický Thuram a Inter s desaťbodovým náskokom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvadsaťgólový Martínez, historický Thuram a Inter s desaťbodovým náskokom

Dvaja zo štyroch strelcov Interu. Vľavo Dumfries, vpravo Martínez.
Dvaja zo štyroch strelcov Interu. Vľavo Dumfries, vpravo Martínez.AFP
V 25. kole talianskej Serie A privítal aktuálny líder tabuľky milánsky Inter na svojom trávniku poslednú Salernitanu. Domáci nemali so svojím súperom žiadne zľutovanie a vyhrali 4:0. V drese hostí chýbal slovenský stopér Norbert Gyömbér (31), ktorý je od konca januára zranený a vynechal tretí duel v rade.

Inter - Salernitana 4:0

Súboj mal jasného favorita a Inter rozhodol o svojom jubilejnom dvadsiatom triumfe už do prestávky. Motivácia bola zrejmá. Po zaváhaní Juventusu ísť do desaťbodového náskoku. Zverenci Simoneho Inzaghiho splnili všetko do bodky a Salernitanu nepustili k žiadnej strele na bránu. Skóre otváral Marcus Thuram, radoval sa z desiateho zásahu v 24 vystúpení vo farbách "Nerazzurri". Na podobnú métu siahol ako druhý Francúz v histórii klubu po Yourim Djorkaeffovi (14 gólov v 33 zápasoch v ročníku 96/97).

Čo by to bol za súboj Interu, keby sa nepresadil kanonier Lautaro Martínez. Dvadsiatym gólom v sezóne si vytvoril pred druhým Vlahovičom náskok už osem zásahov. Rovnako zaznamenal zápis do histórie, keď sa mu ako tretiemu podarilo nasúkať spomínaný počet gólov aspoň tri roky po sebe. Pred ním to dokázali Giuseppe Meazza (od 1929/30 do 1933/34) a Stefano Nyers (od 1948/49 do 1951/52).

Neúplná tabuľka Serie A.
Neúplná tabuľka Serie A.Flashscore

Päť minút pred odchodom do kabín zvyšoval na rozdiel triedy Dumfries. V samom závere dal pečať rezultátu striedajúci Arnautovič. Inter sa priblížil k majstrovskému titulu. Na dvadsať triumfov mu stačilo 24 kôl, čo mu naposledy vyšlo v ročníku 2006/07 (21 kô). Zároveň ťahá desaťzápasovú sériu bez prehry naprieč všetkými súťažami.