Lobotkov Neapol sa teší z víťazstva, Duda asistoval a išiel pod sprchy. Uspel aj Inter

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lobotkov Neapol sa teší z víťazstva, Duda asistoval a išiel pod sprchy. Uspel aj Inter

Aktualizované
Neapol získal cenné body.
Neapol získal cenné body.Profimedia
20. kolo talianskej Serie A prinieslo víťazstvo majstrovského SSC Neapol, ktorý o troch bodoch rozhodol až v úplnom závere zápasu so Salernitanou. Výhru oslavujú aj vo Verone, Janov sa rozišiel s Turínom bez gólov. Líder tabuľky Inter rozstrieľal Monzu.

Neapol - Salernitana 2:1

Mužstvo spod Vezuvu nevie nájsť v tejto sezóne hernú pohodu a doma so Salernitanou prehrávalo už po polhodine hry. Presadil sa skúsený Antonio Candreva, ktorý má od začiatku minulého roka na konte najviac gólov (6) spoza šestnástky v piatich najlepších európskych ligách. Navyše je jediným stredopoliarom, ktorý strelil aspoň 5 presných zásahov v každej z posledných piatich sezón Serie A.

Tesne pred prestávkou z penalty vyrovnal Matteo Politano a obrat "Partenopei" dokonal v nadstavenom čase druhého polčasu Amir Rrahmani. Majster tak vybojoval len štvrtý bod z posledných štyroch duelov. V drese SSC odohral celý zápas Stanislav Lobotka. Jeho krajan Norbert Gyömbér bol v tábore súpera na ihrisku do 84. minúty.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Hellas Verona - Empoli 2:1

Slovenský stredopoliar Ondrej Duda asistoval pri prvom góle domácich, keď z rohového kopu zacentroval na hlavu skórujúceho Milana Djuriča. Zápas sa však pre Dudu predčasne skončil v 87. minúte, keď ho rozhodca vylúčil po druhej žltej karte.

V základnej zostave Hellasu nastúpil aj jeho krajan Tomáš Suslov, ktorý striedal v nadstavenom čase. Verona sa po víťazstve dostala z pásma zostupu, v neúplnej tabuľke sa posunula na 17. priečku.

Monza - Inter 1:5

O pohodlnej výhre rozhodli hráči hostí už v priebehu úvodnej štvrťhodiny, keď sa presadili v stretnutí dvojgóloví strelci Hakan Calhanoglu a Lautaro Martínez. Pre argentínskeho majstra sveta išlo už o 17. a 18. gól v ročníku. Na prvý z nich mu nahrával krajný bek Federico Dimarco, ktorý svojím ôsmym bodovým zápisom do osobných štatistík už teraz vyrovnal svoju najúspešnejšiu sezónu kariéry.

Turek zaznamenal v sezóne 2023/24 v Serii A sedem gólov z penalty, za posledných 20 ročníkov (od 2004/05) len dvaja hráči Interu strelili viac gólov z bieleho bodu v jednej ligovej kampani: Milito (8 v 2011/12) a Ibrahimovič (8 v 2007/08).

Ďalší výsledok:

Janov - Turín 0:0