Fulham na Stamford Bridge opäť neuspel, obrat Citizens režíroval De Bruyne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fulham na Stamford Bridge opäť neuspel, obrat Citizens režíroval De Bruyne
Aktualizované
Palmer vystrelil Chelsea víťazstvo.
Palmer vystrelil Chelsea víťazstvo.Profimedia
Najvyššia anglická súťaž ponúkla v sobotu len dvojitú porciu zápasov 21. kola. Z troch bodov sa tešia hráči Chelsea, ktorí v londýnskom derby zdolali Fulham najtesnejším rozdielom. Manchester City predviedol proti Newcastlu ukážkový obrat.

Chelsea - Fulham 1:0

Domáci si po chudobnom víťazstve pripísali na konto tretiu ligovú výhru v rade a štvrtý úspešný domáci duel za sebou, a to vôbec prvýkrát od júla 2020. Ku gólu im pomohol Issa Diop, po jeho faule premenil v závere prvého dejstva už piatu penaltu v sezóne Cole Palmer. Zaznamenal tak deviaty presný zásah v aktuálnej kampani, v drese Chelsea ich doteraz žiadny hráč mladší než 21 rokov nestrelil viac.

Hostia tak nevylepšili biednu bilanciu zo Stamford Bridge, kde naposledy v Premier League zvíťazili v roku 1979. Na štadióne suseda zo západného Londýna navyše už viac ako 12 rokov ani raz neskórovali. 

Mauricio Pochettino má proti Fulhamu vo všetkých súťažiach lepšiu stopercentnú bilanciu ako proti ktorémukoľvek inému tímu, ktorému počas svojej manažérskej kariéry čelil - 7 výhier, 16 strelených gólov, len dva inkasované a päť čistých kont.

Newcastle - Manchester City 2:3

Gólovú prestrelku odštartovala pätička Bernarda Silvu. Domáci síce ešte do konca prvého dejstva otočili vývoj stretnutia, po zmene strán však prišiel na ihrisko Kevin De Bruyne, ktorý najskôr skóroval a v nadstavenom čase nádhernou asistenciou prispel k víťaznému gólu striedajúceho Oscara Bobba. Nórsky mladík prekonal dovtedy skvele chytajúceho Martina Dúbravku a zaznamenal svoj prvý gól v Premier League.

De Bruyne má na konte už viac asistencií v najvyššej súťaži (103) ako Frank Lampard (102). "Citizens" strelili viac gólov (101), vyhrali viac zápasov (31) a udržali viac čistých kont (22) proti Newcastlu ako proti ktorémukoľvek inému tímu v histórii ligy. Štatisticky tak ide o ich najobľúbenejšieho súpera. Hostia navyše po prvýkrát v histórii strelili nejakému mužstvu viac než 100 zásahov.