Nkunku opäť zranený. Bol to malý problém a skomplikovalo sa to, vraví Pochettino

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nkunku opäť zranený. Bol to malý problém a skomplikovalo sa to, vraví Pochettino
Nkunku zatiaľ nemal možnosť v Anglicku zažiariť.
Nkunku zatiaľ nemal možnosť v Anglicku zažiariť.Reuters
Zranenie bedrového kĺbu útočníka Chelsea Christophera Nkunkua (26) môže byť horšie, ako sa očakávalo. Manažér Mauricio Pochettino (51) pred ďalším vystúpením svojho mužstva povedal, že má obavy zo stavu ofenzívneho hráča, ktorý posledných 10 dní netrénoval.

Chelsea ešte počas minulej sezóny získala Nkunkua z nemeckého Lipska za viac ako 50 miliónov libier, ale francúzsky reprezentant vynechal prvú časť aktuálneho ročníka pre vážne zranenie kolena.

Za "The Blues" prvýkrát nastúpil 19. decembra, ale už 30. decembra si z duelu proti Lutonu odniesol zranenie, ktoré Pochettino predtým označil za menší problém s bedrom. V novom roku útočný stredopoliar absentoval v zápasoch s Prestonom a Middlesbrough.

Očakávalo sa, že na sobotňajší domáci zápas Premier League proti Fulhamu, sa opäť vráti do tímu, ale tréner na tlačovej konferencii uviedol, že si už nie je istý termínom návratu svojho zverenca: "Mám obavy o jeho situáciu. Myslím, že už je to 10 dní, čo nemôže trénovať. Vyhodnocujeme ho. Nevieme, čo sa bude diať. Bol to malý problém a skomplikovalo sa to. Sme sklamaní, pretože ho chceme čo najskôr opäť zapojiť do hry."

Argentínsky kouč sa ale dozvedel aj pozitívnejšie správy - obrancovia Ben ChilwellBenoit Badiashile a stredopoliar Carney Chukwuemeka sú po zraneniach späť v tíme. Pochettino povedal, že jeho hráči sú v dobrej nálade napriek demoralizujúcej porážke od Middlesbrough v prvom semifinále Ligového pohára a že jeho mladé mužstvo má silu i charakter na to, aby prijalo kritiku, ktorá sa valí:

"Videl som dnes mojich hráčov a boli naozaj v dobrej nálade. Samozrejme, že sú sklamaní z posledného zápasu, ale to bolo prvých 90 minút. Čaká nás odveta. Niekedy sa môžeme poučiť z kritiky a byť odolní."

Chelsea je v tabuľke na 10. mieste, ale do súboja s Fulhamom ide s tým, že len druhýkrát v tejto sezóne vyhrala dve ligové merania síl po sebe. Triumf by ju mohol posunúť pred ôsmy Manchester United, ale Pochettino tvrdí, že na tabuľku príliš nemyslí.

"Pre nás je to o výkonoch a víťazstvách. Myslím si, že v tejto chvíli nie je dôležité byť na určitej pozícii. Každý jeden duel by mal byť pre nás prioritou. Každý z nich musíme hrať ako finále. Najťažšie je byť konzistentný, pretože sme mladý tím. Musíme sa o to pokúsiť," vyjadril sa lodivod Londýnčanov.

Tabuľka Premier League.
Tabuľka Premier League.Flashscore