Sancho sa vrátil do Dortmundu, súčasťou hosťovania z United nie je opcia na prestup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sancho sa vrátil do Dortmundu, súčasťou hosťovania z United nie je opcia na prestup

Jadon Sancho nesplnil v United očakávania.
Jadon Sancho nesplnil v United očakávania.Profimedia
Jadon Sancho (23) sa po dva a pol roku vracia do klubu, v ktorom zažil najlepšie obdobie svojej doterajšej kariéry. Krídelník bude opäť obliekať dres Borussie Dortmund, vestfálsky celok ho získal na hosťovanie z Manchestru United.

"Keď som dnes prišiel do kabíny, bolo to, akoby som sa vrátil domov. Klub poznám skrz-naskrz, vždy som mal veľmi blízko k fanúšikom a aj po mojom odchode som zostal v kontakte s ľuďmi z vedenia," povedal Sancho.

"Už sa neviem dočkať, až znovu uvidím spoluhráčov, vybehnem na trávnik, budem hrať futbal s úsmevom na tvári, začnem opäť strieľať góly a pomôžem tímu v Lige majstrov," dodal.

Sancho bude v Dortmunde hosťovať, no dohoda neobsahuje opciu na trvalý prestup. Finálna podoba pritom nie je pre BVB lacná, len za hosťovanie zaplatí 3,5 milióna eur, ďalšie 4 milióny eur sú v hre v závislosti od bonusov. Borussia bude navyše platiť dve tretiny hráčovho platu, pričom Sancho zarába 337-tisíc eur týždenne.

Sancho vyrastal v akadémii Manchestru City, v Dortmunde pôsobil v rokoch 2017 až 2021. V 137 zápasoch strelil 50 gólov, na ďalších 64 potom asistoval. Na rozlúčku s BVB vyhral DFB-Pokal.

Manchester United zaplatil za Sancha v lete 2021 85 miliónov eur, no hráč nesplnil vysoké očakávania. V 82 zápasoch sa presadil 12-krát, v šiestich prípadoch asistoval a v aktuálnej ligovej sezóne sa predstavil len trikrát. Začiatkom septembra s ním manažér Erik ten Hag po kritických slovách prestal počítať a vyradil ho zo zostavy.

Štatistiky Sancha v ostatných sezónach.
Štatistiky Sancha v ostatných sezónach.Flashscore

Dortmund je na trhu s hráčmi aktívny a Sancho nebude dlho jeho poslednou posilou z Anglicka. Ďalšou novou akvizíciou sa už o niekoľko hodín stane obranca Chelsea Ian Maatsen.

Ďalšie prestupy a špekulácie