Ťažké srdce Mourinha na vedenie AS Rím: Vyhodil ma niekto, kto vie o futbale veľmi málo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ťažké srdce Mourinha na vedenie AS Rím: Vyhodil ma niekto, kto vie o futbale veľmi málo

Mourinho opäť potvrdil svoju priamočiarosť.
Mourinho opäť potvrdil svoju priamočiarosť.AFP
Zdá sa, že José Mourinho (61) nesie koniec na lavičke rímskeho AS veľmi ťažko. Bývalý tréner mužstva "Giallorossi" po odchode z klubu kritizoval svojich nedávnych nadriadených.

Na osobe muža s prezývkou "Special One" zanechalo ukončenie kontraktu zo strany AS Rím isté stopy. Je to zrejmé z posledných vyjadrení Portugalčana. Na adresu majiteľov klubu smeroval nejedno rýpnutie, keď sa ako ambasádor značky Football.com vyjadril k začiatku jarnej časti európskych pohárov.

"Začína sa jar v európskych súťažiach, najmä v Lige majstrov, azda najdôležitejšom pohári vo svetovom kalendári," povedal Mourinho a smerom k vedeniu Rimanov dodal: "V záverečných fázach týchto pohárov sa nepredstavím. Nie je to však preto, že som bol s tímom vyradený, ale preto, že ma 'vyradil' niekto, kto vie o futbale veľmi málo."

S najväčšou pravdepodobnosťou ide o odkaz na rodinu Friedkinovcov, ktorí sa pred mesiacom rozhodli ukončiť pôsobenie ikonického kouča v hlavnom meste Talianska a lavičku tímu odovzdali Danielemu De Rossimu.

"Taký je život, plný vzostupov a pádov. Som na vzostupe napriek prepusteniu, ktoré bolo rovnako nečakané ako nespravodlivé. Do zápasov v rámci súťaží UEFA sa však vrátim, a to s ešte väčším entuziazmom a sebavedomím," tvrdí Mourinho.

Vyjadrenia k vedeniu však nemajú nič spoločné so vzťahom s tamojšími fanúšikmi. Boli to práve priaznivci AS, ktorí ho pred jeho koncom a aj po ňom niekoľkokrát podporili. Na počesť portugalského trénera sa na Stadio Olimpico objavilo niekoľko transparentov.