Zielinski ku konkurencii? Ak všetko pôjde podľa plánu, prezradil riaditeľ Interu Marotta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zielinski ku konkurencii? Ak všetko pôjde podľa plánu, prezradil riaditeľ Interu Marotta

Čas Piotra Zielinského v SSC sa kráti.
Čas Piotra Zielinského v SSC sa kráti.AFP
Neapol bude v najbližších mesiacoch bojovať na viacerých frontoch. Taliansky majster má pred sebou osemfinále Ligy majstrov, doháňať má čo aj v lige a množstvo práce bude mať takisto vedenie klubu. Pod Vezuvom sa totiž schyľuje k odchodu veľkých mien na čele s Piotrom Zielinskim (29), najlepším poľským futbalistom roku 2023.

Najhorúcejší továr predstavuje nigérijský strelec Victor Osimhen, o ktorého sa zaujíma viacero bohatých klubov a letný prestup očakáva dokonca aj prezident Aurelio De Laurentiis. Zielinski v mužstve "Partenopei" pravdepodobne taktiež nezostane.

Poľský stredopoliar má zmluvu len do konca júna, novú podpísať nechce a jeho odchod do Interu Miláno vyzerá čoraz reálnejšie. "Nerazzurri" už informovali Neapol o prebiehajúcich rokovaniach s hráčom a všetko je v pokročilom štádiu.

"Rokujeme a zisťujeme podmienky, už som hovoril s De Laurentiisom. Ak všetko pôjde podľa plánu, podpíšeme s ním zmluvu na budúcu sezónu," povedal pre DAZN generálny riaditeľ Interu Beppe Marotta.

Zielinski oslávi o necelé štyri mesiace 30. narodeniny a na Apeninskom polostrove pôsobí od júla 2011. Má za sebou pôsobenie v Udinese a hosťovanie v Empoli, pričom ôsmy rok oblieka dres Neapola. Niektoré talianske médiá už informujú o podmienkach jeho angažmánu v Interi - štvorročný kontrakt s ročným platom 4,5 milióna eur, hoci Neapol mu ponúkol plat 5 miliónov eur.

Zielinski je momentálne zranený a nenastúpil na minulotýždňový zápas proti Hellasu Verona (2:1). Určite bude chýbať aj v Lige majstrov, keďže jeho meno podľa médií nebude figurovať na súpiske pre vyraďovaciu fázu milionárskej súťaže, kde sa Neapol v osemfinále stretne s Barcelonou.