V úvode sme trpeli, priznal Calzona po remíze. Zaslúžili sme si vyhrať, reagoval Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V úvode sme trpeli, priznal Calzona po remíze. Zaslúžili sme si vyhrať, reagoval Xavi
Calzona bol spokojný s druhým dejstvom.
Calzona bol spokojný s druhým dejstvom.TASR
Francesco Calzona (55) bol po premiére v úlohe hlavného trénera futbalistov SSC Neapol spokojný. Jeho zverenci remizovali v úvodnom osemfinálovom dueli Ligy majstrov s FC Barcelona 1:1 a udržali si šance na postup.

Neapol - Barcelona 1:1

Kormidelníka slovenskej reprezentácie potešil najmä výkon v záverečnej štvrťhodine, v ktorej Neapol dokázal dostať španielskeho šampióna pod tlak.

"V úvodnej polhodine sme veľmi trpeli. Barcelona nás prečíslovala a vytvárala si šance. V obrane sme neboli dostatočne dôrazní. Druhý polčas bol oveľa lepší. Veľmi sa mi páčila naša reakcia po inkasovanom góle."

"Striedajúci hráči nám dodali nový impulz, ukázali sme vôľu bojovať a v záverečnej štvrťhodine sme dokonca mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Bol tam vidieť tímový duch," uviedol pre akreditované médiá Calzona, ktorý v pondelok nahradil na lavičke Waltera Mazzarriho.

Kouč talianskeho šampióna verí, že 13. marca v odvete na Camp Nou jeho tím vo svojom strede so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom nepredá kožu lacno.

"Debutovať v úlohe hlavného trénera Neapola proti takému silnému tímu, ako je Barcelona, je veľmi náročné. Podarilo sa nám však doma uhrať remízu a pred odvetou je všetko otvorené. Neapol je ambiciózny tím a jeho fanúšikovia túžia po tom, aby postúpil do štvrťfinále."

Do zostavy "Partenopei" sa prvýkrát od príchodu z Afrického pohára národov vrátil nigérijský útočník Victor Osimhen a v 75. minúte zariadil remízu. V osobnom súboji dokázal odtlačiť čistým spôsobom na hranici šestnástky brániaceho Iñiga Martíneza a strelou popri nohách prekonal Marca-Andrého ter Stegena. "Gól nás nakopol a v závere sme boli lepším tímom. Škoda, že sme nedokázali nič vyťažiť zo štandardných situácii," povedal kapitán Neapola Giovanni di Lorenzo.

Kormidelníkovi Barcelony Xavimu Hernandezovi sa remíza málila: "Bol to zápas, v ktorom sme boli 75 minút lepší. Potom sme však zaspali v obrane a Neapol dokázal z prvej strely na bránu vyrovnať. Aj taká býva niekedy Liga majstrov, súper dokáže potrestať každú chybu. Škoda, že po góle Roberta Lewandowského sme nepokračovali v útočnej aktivite a nehrali viac na polovici Neapola."

Na začiatku piatej nadstavenej minúty bol blízko k rozhodnutiu stredopoliar Barcelony Ilkay Gündogan, ale jeho strela ľavačkou preletela tesne vedľa žrde.

"Zaslúžili sme si vyhrať, ak však zopakujeme tento výkon aj v odvete, máme veľkú šancu postúpiť medzi elitnú osmičku. Pozitívne je, že si dokážeme vypracovať veľa gólových príležitostí, no musíme zlepšiť efektivitu v zakončení," zdôraznil Xavi.