Liga majstrov: Boli sami sebou, nestačilo to. Nie je to otázka spravodlivosti, mrzelo Guardiolu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boli sami sebou, nestačilo to. Nie je to otázka spravodlivosti, mrzelo Guardiolu
Guardiola verí, že on a jeho tím urobili všetko, čo bolo v ich silách, aby si vybojovali postup.
Guardiola verí, že on a jeho tím urobili všetko, čo bolo v ich silách, aby si vybojovali postup.Profimedia
Tréner Manchestru City Pep Guardiola (53) verí, že jeho tím urobil všetko správne a napriek vypadnutiu z Ligy majstrov pochválil svojich zverencov za to, ako zvládli dvojzápas proti Realu Madrid. Súperovi zablahoželal k postupu do semifinále a ocenil, že celok pod vedením Carla Ancelottiho (64) dokázal odolávať tlaku Citizens až do konca.

Manchester City - Real Madrid 1:2 pen.

Guardiola na pozápasovej tlačovej konferencii povedal, že podľa neho nemôže od svojich hráčov žiadať viac, hoci výsledok podľa neho nie je dostačujúci. 

"Myslím si, že v stretnutiach, ktoré sme odohrali, sme si počínali veľmi dobre. A ako tréner môžem od svojich hráčov žiadať len to, aby odovzdali maximum a predviedli dobrý výkon," uviedol španielsky kouč.

Rodák zo Santpedoru vyjadril ľútosť nad vyradením a domnieva sa, že sa to dá vysvetliť len povahou tohto športu. "Jediné, čo môžeme urobiť, je hrať tak, ako hráme, zastaviť ich protiútoky a 30-krát vystreliť. Nechceli sme, aby sme vyhrali 4:0 ako minulý rok. Chceli sme byť sami sebou. To sa nám podarilo, ale nestačilo to," zamyslel sa.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Opta by Stats Perform

Guardiola si duel neplánuje pozrieť druhýkrát: "Možno budúci rok, keď budeme hrať opäť s Madridom. Je to otázka efektivity rohov a finálnej fázy hry. To je to, čo nás trápilo, inak sme hrali na vysokej úrovni. Bolo to podobné ako pred dvoma rokmi, keď sme vyhrali 4:3, alebo vlani, keď sme vyhrali 4:0. Všetci sme sa snažili, aby sa nám darilo rovnako."

"Môžem Realu Madrid len pogratulovať. Nie je to otázka spravodlivosti alebo nespravodlivosti. Nestrelili sme gól, ktorý sme potrebovali, preto sme vypadli," uzavrel manažér Manchestru City.

Program semifinále Ligy majstrov