Cítim sa dobre. Ešte nie som pripravený zavesiť kopačky na klinec, tvrdí Vardy po postupe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cítim sa dobre. Ešte nie som pripravený zavesiť kopačky na klinec, tvrdí Vardy po postupe

Vardy je stále schopný strelec.
Vardy je stále schopný strelec.Profimedia
Na minuloročný zostup z Premier League zareagoval Leicester výborne - minulý týždeň si zabezpečil rýchly návrat medzi anglickú elitu a v pondelok spečatil zisk majstrovského titulu. A ako zvyčajne, kľúčovú úlohu v tom všetkom zohral nestarnúci kanonier Jamie Vardy (37).

Líšky v pondelok večer vyhrali na pôde Prestonu 3:0 a pred záverečným programom ich už Leeds ani Ipswich nepredbehnú. Zverenci Enza Marescu nazbierali 97 bodov, v poslednom kole privítajú Blackburn a budú mať šancu zaokrúhliť svoje konto na stovku.

"Sme na vrchole blaha. Postup bol naším cieľom na začiatku sezóny, len sme ho dosiahli inou cestou. Prišiel nový tréner a povedal nám, ako chce, aby sme hrali. Všetko išlo rýchlo a bola to tvrdá práca. Mali sme len minimum voľných dní. Môžeme oslavovať, ale stále máme pred sebou ešte jednu výzvu - prekonať 100-bodovú hranicu. V sobotu to oslávime so všetkými fanúšikmi, no predtým si musíme urobiť svoju prácu," zdôraznil Vardy.

Vardy má 37 rokov, v Leicesteri dokončuje svoju dvanástu sezónu a má zásluhu na všetkých úspechoch klubu v poslednom období. So svojimi spoluhráčmi získal anglický titul i triumf v FA Cupe a teraz bude čakať, či mu klub ponúkne predĺženie končiacej sa zmluvy.

"Čo sa týka budúcej sezóny, cítim sa dobre, som čerstvý. Dávam na seba veľký pozor a regenerujem v domácom prostredí. Mierim tam hneď po každom tréningu. Ešte nie som pripravený zavesiť kopačky na klinec, moje nohy sa cítia dobre. Som fit ako vždy, takže uvidíme, čo sa stane," povedal na tému budúcnosti.

Skúsený kanonier stále nepatrí do starého železa, čo potvrdzuje aj fakt, že v tejto sezóne strelil 20 súťažných gólov. Posledné dva pribudli na jeho konto v pondelok, za Leicester ich vsietil celkovo 190.

"Ako môžete nemilovať strieľanie gólov? Hovorím najmä o tom druhom, strelil som ho pred našimi fanúšikmi. V tej chvíli neexistuje lepší pocit," pripomenul, že na zápas v Prestone prišlo päťtisíc priaznivcov Leicestru.