Sen sme premenili na realitu, teší sa kouč Leicestru po bleskovom návrate do Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sen sme premenili na realitu, teší sa kouč Leicestru po bleskovom návrate do Premier League

Enzo Maresca a Hamza Choudhury oslavujú po víťazstve nad Southamptonom.
Enzo Maresca a Hamza Choudhury oslavujú po víťazstve nad Southamptonom.Profimedia
Leicester si zabezpečil predčasný postup do Premier League vďaka piatkovej prekvapujúcej prehre Leedsu United 0:4 s Queens Park Rangers. Líšky majú momentálne 94 bodov a do najvyššej anglickej súťaže sa vracajú po jedinej sezóne v Championship.

"Som veľmi hrdý na to, že sme všetku našu tvrdú prácu počas sezóny pretavili do postupu do Premier League. Všetci by sme sa mali tešiť z úspechu, znamená to strašne veľa pre majiteľov, hráčov a tiež fanúšikov," povedal manažér Enzo Maresca.

Leicester vedel, že nedeľňajšie víťazstvo na pôde Prestonu North End mu zabezpečí postup bez ohľadu na ostatné víkendové výsledky. Prehra Leedsu s QPR v piatok večer však znamenala, že fanúšikovia a hráči mohli začať oslavovať skôr. Výsledok matematicky potvrdil, že klub z Midlands nemôže skončiť v lige nižšie ako na druhom mieste, čím si zabezpečil automatický návrat do Premier League.

Líškam sa podarilo udržať pohromade jadro tímu, ktorý pred sezónou vypadol z Premier League a doplniť ho o niekoľko výrazných posíl. Oporou celku je legendárny útočník Jamie Vardy, ktorý v tejto sezóne Championship strelil už 16 gólov. Zdatne mu pomáhajú krídelníci Issahaku Fatawu (6) a Stephy Mavididi (12).

Na postupe sa výrazne podieľal aj tréner Maresca, ktorý na lavičku zasadol pred štartom ročníka. Bývalý hráč Juventusu a Sevilly a niekdajší asistent Pepa Guardiolu v Manchestri City urobil z Leicestru jeden z najofenzívnejších tímov v Championship. Podobne produktívny je už len Southampton a Ipswich.

"Nebola to vôbec jednoduchá sezóna. V Championship je obrovská konkurencia a na postup myslí viac klubov, ale odviedli sme poctivú prácu a sen sme premenili na skutočnosť. Postup budeme oslavovať, no ešte nás čaká kus práce. Sme odhodlaní skončiť prví a po poslednom domácom dueli zdvihnúť trofej na King Power Stadium pred našimi fanúšikmi," zdôraznil taliansky tréner.

Priamy postup medzi anglickú elitu si môže zabezpečiť aj Ipswich. Pred poslednými tromi stretmi v prípade zisku piatich bodov pôjde do Premier League z druhého miesta na úkor Leedsu.