Leicester je späť medzi najlepšími. Po jednej sezóne opäť postúpil do Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Leicester je späť medzi najlepšími. Po jednej sezóne opäť postúpil do Premier League
Jamie Vardy a Leicester sú späť na vrchole.
Jamie Vardy a Leicester sú späť na vrchole.Reuters
Leicester si vďaka piatkovej prekvapujúcej prehre Leedsu United 0:4 s Queens Park Rangers zabezpečil postup do Premier League. Momentálne má 94 bodov a po roku sa vráti späť do najvyššej anglickej súťaže.

Leicester, ktorý je na čele Championship s 94 bodmi a dvoma zápasmi k dobru, vedel, že nedeľňajšie víťazstvo na pôde Prestonu North End mu zabezpečí postup späť do najvyššej anglickej súťaže bez ohľadu na ostatné víkendové výsledky.

Prehra Leedsu s QPR v piatok večer však znamenala, že fanúšikovia mohli začať oslavovať predčasne, keďže výsledok matematicky potvrdil, že klub z Midlands nemôže skončiť v lige nižšie ako na druhom mieste, čím si zabezpečí automatický postup do Premier League.

Pohľad na vrchol tabuľky.
Pohľad na vrchol tabuľky.Flashscore

Pre Leicester to bolo pôsobivé ťaženie, v ktorom sa mu podarilo udržať pohromade jadro tímu, ktorý vypadol z Premier League a doplniť ho niekoľkými významnými posilami. Legendárny útočník Jamie Vardy je stále oporou mužstva a v tejto sezóne Championship zatiaľ strelil 16 gólov. Zdatne mu pomáhajú krídelníci Issahaku Fatawu (6 gólov) a Stephy Mavididi (12 gólov).

Leeds je v tabuľke stále na druhom mieste (90 bodov), ale Ipswich mu je v pätách na tretej pozícii (89 bodov) a má dva zápasy k dobru. Southampton, West Brom a Norwich okupujú zvyšné priečky pre play-off, Hull je v hre a Coventry žije matematicky.

Ak Sheffield United v sobotu prehrá s Newcastlom, zostúpi z Premier League do Championship.