Trest za dlhy voči súperom. EFL odklepla odpočet bodov Sheffieldu United

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trest za dlhy voči súperom. EFL odklepla odpočet bodov Sheffieldu United

Sheffield sa v Premier League trápi.
Sheffield sa v Premier League trápi.AFP
Káder Sheffieldu United príde v budúcej sezóne o dva body v tabuľke, pokiaľ zostúpi z Premier League do The Championship. Vo štvrtok o tom informovalo vedenie English Football League (EFL), ktoré riadi druhú, tretiu a štvrtú najvyššiu anglickú súťaž.

Trest vyplynul z obvinení zo sezóny 2022/23, keď Sheffield postúpil z druhej najvyššej súťaže. Klub má totiž dlhy voči ostatným účastníkom. V prípade zmeškania ďalšieho termínu na platbu sa trest môže zvýšiť o odpočet ďalších dvoch bodov. The Blades z dna tabuľky Premier League uviedli, že sa proti trestu neodvolajú a súhlasili so zaplatením nákladov EFL vo výške 310 455 libier.

"Klub zastával názor, že je lepšie dosiahnuť dohodu, ktorá minimalizuje riziko vyššej zrážky alebo uvalenia ďalších prestupových embárg a rozptyľovania sa zdĺhavým a nákladným súdnym konaním. Sme schopní uzavrieť túto záležitosť a sústrediť sa na budúcnosť," uvádza sa v klubovom vyhlásení. EFL poslala v marci 2023 klubu list, v ktorom ho informovala, že sa rozhodla postúpiť ho disciplinárnej komisii.

Sheffield tvrdí, že príslušné sumy boli zaplatené v plnej výške, v niekoľkých prípadoch len niekoľko dní po ich splatnosti, alebo boli opätovne dohodnuté s novými dátumami platieb, ktoré boli dodržané predtým, ako im bolo oznámené postúpenie disciplinárnej komisii.

Nezaplatené platby sa týkali piatich rôznych prestupov hráčov - troch trvalých a dvoch dohôd o hosťovaní - a kumulatívne presiahli 600 dní. Tamojší tím je so 16 bodmi z 31 zápasov na 20. mieste najvyššej anglickej súťaže, na 17. Nottingham stráca deväť bodov.