Druhý trest v sezóne. Everton prišiel o ďalšie body za porušenie finančných pravidiel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhý trest v sezóne. Everton prišiel o ďalšie body za porušenie finančných pravidiel

Aktualizované
Everton stratil ďalšie dva body.
Everton stratil ďalšie dva body.AFP
Evertonu boli odpočítané dva body za ďalšie porušenie pravidiel Premier League o zisku a udržateľnosti (PSR). Ide o druhý trest pre Everton v tejto sezóne po tom, čo mu v novembri odrátali 10 bodov, ktoré vo februári znížili na šesť. Toffees aktuálne klesli o jednu pozíciu na 16. miesto v Premier League a od zóny zostupu sú len dva body.

Pravidlá ziskovosti a udržateľnosti (PSR) umožňujú klubom Premier League dosiahnuť stratu 105 miliónov libier počas troch rokov. Aktuálny trest Evertonu sa týka obdobia končiaceho sezónou 2022/23. Klub túto sumu prekročil o 16,6 milióna libier.

"Nezávislá komisia si vypočula dôkazy a argumenty klubu o viacerých potenciálnych poľahčujúcich faktoroch tohto priestupku vrátane vplyvu dvoch po sebe nasledujúcich obvinení z finančného pochybenia. Ako primeranú sankciu zvolila odpočet dvoch bodov s okamžitou platnosťou," uvádza sa vo vyhlásení ligy.

V novembri odpočítali Evertonu desať bodov za deficit 44,7 milióna libier v období končiacom ročníkom 2021/22. Vo februári znížili trest na mínus šesť bodov po tom, čo sa tréner Sean Dyche proti obvineniam odvolal.