Flashscore zostava 4. kola nadstavby Niké ligy: Klubovým trojiciam dominoval Barseghjan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 4. kola nadstavby Niké ligy: Klubovým trojiciam dominoval Barseghjan
Barseghjan je podľa dlhodobého rankingu Flashscore najlepším hráčom súťaže.
Barseghjan je podľa dlhodobého rankingu Flashscore najlepším hráčom súťaže.TASR/Flashscore
Trojice zástupcov z Banskej Bystrice, Skalice a Slovana Bratislava ovládli ideálnu zostavu Flashscore 4. kola nadstavbovej časti Niké ligy. Najlepší výkon podal ofenzívny líder aktuálneho majstra Tigran Barseghjan (30). Aj vďaka nemu sú belasí jediný bod od obhajoby titulu.
Ideálna zostava 4. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 4. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Michal Trnovský (Banská Bystrica) 7,7

Pri debute za Duklu jej vychytal víťazstvo, ktoré ju jednou nohou pasuje na konečnú siedmu pozíciu. Banskobystričania sú aj vďaka štyrom zákrokom Trnovského o osem bodov pred ôsmym Trenčínom. Domáci Košičania si vylámali zuby na hrdinovi medzi troma žrďami, keď ich štatistika xG dosiahla úroveň 0,98. Zároveň to bol pre Trnovského prvý zápas v najvyššej súťaži od 22. mája 2021.

Obrancovia

Marián Pišoja (Banská Bystrica) 8,1

Zatiaľ čo Trnovský sa postaral o čisté konto, jediný zásah duelu má na starosti krajný obranca/wingback hostí. Rymarenko potvrdil úlohu lídra, keď presným centrom našiel na vzdialenejšej tyči Pišoju. Spracovanie a následná koncovka znamenala tri body.

Matej Hradecký (Skalica) 7,7

Fínsky stopér so slovenskými koreňmi si pri jasnej výhre Skalice pripísal prvý gól v Niké lige a zároveň obdržal najvyššie hodnotenie v rámci Flashscore (predtým najviac 7,0). Aj vďaka nemu môže MFK ešte pomýšľať na dobehnutie ôsmeho Trenčína - aktuálny rozdiel činí šesť bodov.

Guram Kašia (Slovan) 7,7

Slovan zničil Žilinu pred jej vlastnými divákmi rozdielom triedy a udržal si vzadu nulu. Z obrancov majstrovského celku mal najvyšší rating práve (takmer neomylný) gruzínsky reprezentant. 

Ľubomír Willwéber (Banská Bystrica) 7,9

Nebezpečné situácie odvracal v Košiciach jednoznačným spôsobom 31-ročný futbalista, ktorý v Dukle pôsobí neprestajne, s medzizastávkou vo Frýdku-Místku. Zablokoval dve zakončenia domácich, mal 102 dotykov s loptou a úspešnosť prihrávok na úrovni 95 %.

Alexander Selecký (Ružomberok) 7,7

V pohárovom súboji s Lipanmi bol iba na lavičke náhradníkov, jeho moment teraz prišiel v lige. Otváral skóre v 56. minúte, keď prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste, hoci Trnava reagovala už o dve minúty neskôr. Nakoniec sa mohol tešiť z výhry po zásahu Malého z piatej nadstavenej minúty.

Stredopoliari

Adam Morong (Skalica) 7,7

Hráč zápasu proti Zlatým Moravciacm podľa hodnotenia Flashscore. Uzatváral výsledok, v jarnej časti to bol preňho tretí zásah do čierneho, na jeseň sa presadil iba raz. 

Tigran Barseghjan (Slovan) 9,1

Osamostatnil sa na pozícii najlepšieho nahrávača s 11 prihrávkami pred podbrezovským Kováčikom, stíha 11-gólové duo z Banskej Bystrice. Armén bol hnacím motorom výhry pod Dubňom. Prvý gól dal, na druhý nabil a bodku za víťazstvom, ktoré priblížilo Slovan jediný bod od zisku titulu, dal krátko pred koncom.

Róbert Matejov (Skalica) 7,7

Kým jeho kolega Morong skóre uzatváral, Matejov sa postaral o víťaznú trefu ešte v prvom dejstve. Aj preňho to bol štvrtý zásah v tomto ročníku Niké ligy.

Útočníci

Matej Trusa (Dunajská Streda) 7,8

V MOL aréne bolo hotovo v 16. minúte, keď mal Trusa na konte bilanciu 1+1 za druhý gól a pas na tretí. Po tom, čo nehral s Ružomberkom, nadviazal na rovnaký výkon (1+1) v súboji so Žilinou. Ak chce DAC pomýšľať na obhájenie vicemajstrovskej priečky, potrebuje (nielen) od Trusu viac podobných stretnutí. 

Nino Marcelli (Slovan) 8,5

Stále iba 18-ročný mladík je kométou sezóny, zároveň sa mierne nečakane stal aj oporou belasých. Na konto si pripísal deviaty gól a druhú asistenciu v 20. súboji Niké ligy. 

Hráč týždňa: Tigran Barseghjan

Z hráčov, ktorí odohrali v Niké lige túto sezónu aspoň 990 minút (ekvivalent 10 zápasov), má najvyššie priemerné hodnotenie na úrovni 7,5. Ďalší v tejto štatistike je jeho bývalý spoluhráč Aleksandar Čavrič a banskobystrický špílmacher Róbert Polievka (obaja 7,3).

Barseghjan sa v lige prehupol na dvojciferné méty (10 gólov a 11 asistencií). Proti Žiline bol pri všetkom podstatnom, celkovo si na konto pripísal tri kľúčové prihrávky. 

Hráč 4. kola nadstavbovej časti - Tigran Barseghjan.
Hráč 4. kola nadstavbovej časti - Tigran Barseghjan.Flashscore/TASR