Flashscore zostava 3. kola nadstavby Niké ligy: Dvojgólový Rymarenko vybavil Dukle 7. miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 3. kola nadstavby Niké ligy: Dvojgólový Rymarenko vybavil Dukle 7. miesto
Rymarenko zamieril na delenú pozíciu najlepšieho strelca ligy.
Rymarenko zamieril na delenú pozíciu najlepšieho strelca ligy.MFK Dukla Banská Bystrica
Do ideálnej zostavy tretieho kola nadstavbovej časti Niké ligy sa dostali zástupcovia až siedmich klubov. Najvýraznejšie zastúpenie má Banská Bystrica, z jej kádra sa do najlepšieho tímu uplynulého víkendu dostala trojica hráčov. Z Dukly je aj najlepšie hodnotený futbalista, ktorým sa po dvojgólovom vystúpení stal Martin Rymarenko (24).
Ideálna zostava 3. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 3. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Matúš Hruška (Banská Bystrica) 7,5

Od začiatku marca Dukla ešte neprehrala a má to úzky súvis s nedávnymi zápasovými hodnoteniami tamojšieho gólmana. Štvrtý raz v rade Hruška neklesol pod hranicu 7,5 a svoje čísla opäť dostal do zelenej farby. V bitke s Trenčínom o siedme miesto Niké ligy podržal svojich spoluhráčov piatimi zákrokmi, čím sa takisto podieľal na triumfe 4:2. Pred ôsmym AS má Banská Bystrica už šesťbodový náskok.

Obrancovia

Martin Mikovič (Trnava) 7,4

Na ihrisku Spartaka bol cez víkend na programe súboj o druhú priečku. Víťazne z neho vyšiel domáci káder a najlepšie hodnoteným protagonistom sa pri víťazstve 1:0 nad šošonmi stal Mikovič. Skúsený obranca bol z pohľadu nabehaných kilometrov a vysokej intenzity behov druhým najlepším hráčom mužstva.

"Neviem posúdiť, či to bol z mojej strany najlepší jarný výkon, po bežeckej stránke mám pocit, že by mohol byť,“ zhodnotil kapitán Trnavy. "Dáta nám ukazujú, že za tri a pol roka, čo som tu tréner, nenabehal v zápasoch toľko, ako teraz permanentne v každom jednom," prezradil Michal Gašparík, ktorého výber je pred treťou Žilinou o štyri body.

Postavenie Trnavy v tabuľke Niké ligy.
Postavenie Trnavy v tabuľke Niké ligy.Flashscore

Martin Černek (Skalica) 7,3

Pri výhre nad Trenčínom nestačila Černekovi na post muža zápasu ani známka 8,1. Teraz si túto pozíciu zabezpečil hodnotením 7,3. Tešiť ho môže najmä čisté konto, ktoré si Záhoráci udržali proti slušne rozbehnutým Michalovciam. Skalica na vlastnej pôde remizovala so Zemplínčanmi 0:0, 29-ročný obranca už tradične odohral celé stretnutie a pomohol k zisku bodu.

Lukáš Fabiš (Košice) 7,4

Tretím do partie bekov s titulom najlepšieho hráča duelu sa stal Fabiš. Výrazne si k tomu dopomohol ideálnym centrom na zadnú žrď v 87. minúte, ktorý Bernard Petrák zužitkoval na gólovú hlavičku. Práve tento moment rozhodol o tom, že Košičania si zo Zlatých Moraviec odnesú víťazstvo a 11. Michalovce za sebou nechajú na rozdiel štyroch bodov. Pre 25-ročného obrancu to bol prvý post muža zápasu v aktuálnej sezóne.

Fabiš krásne naservíroval loptu na hlavu Petráka.
Fabiš krásne naservíroval loptu na hlavu Petráka.fckosice.sk / Tomáš Cicoň

Stredopoliari

Philip Azango (Trnava) 7,3

Dvakrát po sebe sa nigérijský ofenzívny futbalista nezapísal do štatistík duelov a odišiel s oranžovými číslami pod hranicou 6,5. Proti Žilinčanom to však zmenil a stal sa jediným úspešným strelcom zápasu o druhé miesto. V 24. minúte ťažil z ideálnej krídelnej práce Erika Daniela a loptu zasunul do odkrytej brány gólmana Belka. Azango bol tesne po hodine hry vystriedaný, celkovo bol po kapitánovi Mikovičovi druhým najlepším hráčom stretnutia.

Artur Gajdoš (Trenčín) 7,3

Po zásahu do siete Skalice sa Gajdoš presadil aj v Banskej Bystrici. Na pôde Dukly v 16. minúte otvoril skóre parádnou ranou spoza pokutového územia. Týmto momentom si zaistil post najlepšieho hráča hostí, ktorí napokon prehrali 2:4. Gólovo sa prezentoval aj počas reprezentačnej prestávky - výber Slovenska do 21 rokov sa predstavil v priateľskom zápase na Malte, kde 20-ročný stredopoliar pečatil triumf 4:1.

Juraj Kucka (Slovan) 7,5

Trpkú chuť z prehry v Tradičnom derby si Slovan napravil stretom s Podbrezovou. Na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave uspeli hostitelia pomerom 2:1, Kucka si k svojmu menu pripísal plnú minutáž. Okrem toho smerovala na jeho konto aj asistencia pri úvodnom zásahu Strelca. Zverenci trénera Vladimíra Weissa sú na čele tabuľky s 15-bodovým náskokom na rivala z Trnavy.

Samuel Gidi (Žilina) 7,3

Posledný ligový gól Gidiho znamenal pre žilinský káder tri body z merania síl s Podbrezovou. Odvtedy sa ghanský futbalista v dvoch dueloch nepresadil a šošoni dvakrát v rade prehrali. Počas posledného marcového víkendu bol 19-ročný legionár v Trnave jediným hráčom hostí, ktorý svoje čísla dostal do zelených hodnôt. Na body to ale nestačilo.

Útočníci

Tibor Slebodník (Banská Bystrica) 7,2

Dva roky - to je doba, ktorú Slebodník čakal na ligový zásah. Písal sa totiž 26. marec 2022, keď sa mu to podarilo naposledy. Bolo to však ešte v drese žilinského "béčka" v druhej najvyššej súťaži. Vtedy svojou trefou rozhodol o výhre 1:0 nad Bardejovom. Aj tentokrát sa presadil pri trojbodovom zápise svojho tímu. Pri domácom víťazstve nad Trenčínom stanovil krátko pred prestávkou polčasové skóre 2:1.

David Strelec (Slovan) 7,5

O víťaznú trefu Slovana sa v 90. minúte stretu so železiarmi postaral mladý Nino Marcelli, podľa hodnotiaceho systému bol ale najlepším práve Strelec. Meno útočníka obhajcu titulu smerovalo v 26. minúte na listinu strelcov ako prvé. Po takmer mesačnej pauze od nikéligového futbalu to pre 22-ročného hráča bolo slušné vykúpenie.

Martin Rymarenko (Banská Bystrica) 8,6 

Dvadsaťštyriročný ofenzívny hráč Banskej Bystrice bol ústrednou postavou pri zdolaní trenčianskeho AS. Pred vlastnými fanúšikmi najprv v 39. minúte premenil pokutový kop a pred záverom stretnutia spečatil konečnú podobu výsledku. Aj zásluhou jeho dvoch gólov sa Dukla po priamom boji o siedme miesto dostala na vrchol skupiny o udržanie sa v Niké lige. 

Hráč kola: Martin Rymarenko

Rymarenko nebol iba najlepším protagonistom duelu v strede Slovenska, ale aj najvyššie hodnoteným hráčom celého kola. S výnimkou súboja v Zlatých Moravciach bol v tomto smere lídrom banskobystrickej Dukly už tretí raz v rade. V ostatných troch vystúpeniach zaknihoval štyri presné zásahy, ktoré ho vystrelili na vrchol tabuľky strelcov k spoluhráčovi Róbertovi Polievkovi.

"Je to pekná vizitka pre celý klub aj pre nás jednotlivcov. Dúfam, že Robo sa dá čo najskôr dokopy, aby sme si to mohli rozdať spolu na ihrisku a potiahnuť mužstvo k dobrému umiestneniu. Určite nie je jednoduché hrať bez neho, je to naša ústredná postava, bez neho sa hrá ťažšie," vravel ťahúň tímu kouča Mária Auxta.

V dueli Dukly s Trenčínom žiaril najmä Rymarenko.
V dueli Dukly s Trenčínom žiaril najmä Rymarenko.MFK Dukla Banská Bystrica