Rodrigues sa nevrátil z reprezentácie. Musíme to riešiť, hovorí Weiss

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodrigues sa nevrátil z reprezentácie. Musíme to riešiť, hovorí Weiss

Slovan musí riešiť problémy ohľadom Rodriguesa.
Slovan musí riešiť problémy ohľadom Rodriguesa.TASR
Luxemburský futbalista Gerson Rodrigues (28) sa nevrátil z reprezentačného zrazu do kádra Slovana Bratislava. Uviedol to tréner slovenského majstra Vladimír Weiss (59) po víťazstve nad Podbrezovou (2:1) v sobotňajšom zápase 3. kola nadstavbovej časti Niké ligy.

Slovan Bratislava - Podbrezová 2:1

Rodrigues prišiel do Slovana vo februári z Dynama Kyjev na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup. Doposiaľ strelil za belasých päť gólov v ôsmich zápasoch. Počas marcového asociačného termínu nastúpil za Luxembursko v dvoch stretnutiach. 

Najprv zažil sklamanie v semifinále baráže o postup na EURO 2024, keď jeho tím prehral s Gruzínskom 0:2. Následne sa predstavil v prípravnom stretnutí s Kazachstanom, na víťazstve 2:1 sa podieľal gólom a asistenciou.

"Nemali sme Gersona Rodriguesa, ktorý neprišiel zo zrazu. Musíme to v riešiť, ja i klub, sú to disciplinárne veci a v tom nemôžem uhnúť doľava ani doprava. Pre mňa je vždy prvoradé mužstvo," povedal Vladimír Weiss podľa klubového webu.

Rodrigues bol na ihrisku pre Slovan posilou.
Rodrigues bol na ihrisku pre Slovan posilou.Flashscore

Dvadsaťosemročný útočník dostal v stredu podmienečný trest odňatia slobody na 18 mesiacov a peňažnú pokutu vo výške 1 500 eur. Luxemburský súd ho uznal za vinného z troch násilných činov. Voči verdiktu sa môže odvolať.

Obvinenia sa týkali domáceho násilia voči jeho bývalej partnerke i dvoch konfliktov na verejnosti. Skutky sa mali stať v marci 2019, júni a novembri 2022. Okrem 1 500 eur musí Rodrigues zaplatiť aj odškodné obetiam, dovedna vyše 3 700 eur.

Jeho právny zástupca Guillaume Rauchs spochybňoval obvinenia v priebehu celého procesu a vyhlásil, že jeho klient sa už chce sústrediť predovšetkým na futbal a rodinu. Rodrigues nebol na stredajšom pojednávaní prítomný. Prokuratúra pre neho požadovala trest na 15 mesiacov s podmienečným odkladom.