Rymarenko a Polievka sú na čele tabuľky strelcov, Depetris sa cítil ako Mbappé

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rymarenko a Polievka sú na čele tabuľky strelcov, Depetris sa cítil ako Mbappé
Rymarenko sa dotiahol na svojho ofenzívneho kolegu.
Rymarenko sa dotiahol na svojho ofenzívneho kolegu.TASR
Futbalisti Banskej Bystrice majú po sobotňajšom víťazstve nad Trenčínom v treťom kole nadstavby o udržanie sa v Niké lige dvoch najlepších strelcov najvyššej slovenskej súťaže. Do duelu nemohol zasiahnuť zranený kapitán Róbert Polievka (27), v doterajšom priebehu súťaže nastrieľal 11 gólov. Jeho spoluhráč Martin Rymarenko (24) skóroval v sobotu dvakrát a má konte rovnaký počet zásahov.

Rymarenko má spomínanú jedenástku aj na drese. "Je to pekná vizitka pre celý klub aj pre nás jednotlivcov. Dúfam, že Robo sa dá čo najskôr dokopy, aby sme si to mohli rozdať spolu na ihrisku a potiahnuť mužstvo k dobrému umiestneniu. Určite nie je jednoduché hrať bez neho, je to naša ústredná postava, bez neho sa hrá ťažšie, vravel ofenzívny ťahúň Dukly a dodal:

"Čo sa týka nejakých streleckých pretekov s Robom, možno ho teraz počkám štyri zápasy a nedám gól, uvidíme. Ale nie, verím, že sa dá čo najskôr do poriadku aj s Borisom Godálom a obaja nám opäť pomôžu na ihrisku."

Banská Bystrica - Trenčín 4:2

Banskobystrický útočník zhodnotil aj víťazný duel s Trenčínom: "V zápase sme do 15. minúty mali trošku problém s vysokým pressingom súpera, aj sme ich nechávali hrať, ale potom sme sa im vyrovnali a dovolím si tvrdiť, že sme v určitých fázach sme boli i lepší. Je z toho zaslúžené víťazstvo. Potrebovali sme už túto domácu výhru, aj zlomiť to herné prekliatie." 

Dukla zvíťazila doma na jar vôbec po prvýkrát. O víťazný zásah sa postaral striedajúci kanonier David Depetris, ktorému stačili iba tri minúty pobytu na ihrisku, aby strelil gól na 3:1 v 66. minúte. Po súboji neskrýval nadšenie.

Posledné výsledky Banskej Bystrice.
Posledné výsledky Banskej Bystrice.Flashscore

"Túžil som dať gól, chcel som pomôcť chlapcom. Musím priznať, že som bol trošku zaskočený, čakal som, že budem hrať od začiatku. Bol som nahnevaný, ale keď je hráč nahnevaný, tak má takto odpovedať na ihrisku," uviedol a okomentoval aj svoj presný zásah:

"Pri mojom góle som spravil šprint ako Mbappé. Išiel som za obranu, potom som videl, že brankár už akosi nestíha, tak som spravil kľučku a ľavačkou som dal do prázdnej brány. Vyzeralo to ľahko, ale bol to celkom pekný gól."

Priamy súboj o siedmu priečku v tabuľke zhodnotil aj autor prvej trenčianskej trefy Artur Gajdoš"Začali sme dobre, dal som gól, viedli sme 1:0. Potom sme začali robiť ľahké chyby, nezískavali sme loptu na polovici súpera a do polčasu sme prehrávali. V prvej polovici sme sa v teplom počasí pri presingu veľa nabehali, ubudlo nám síl, tie nám chýbali vzadu, preto súper chodil poľahky na našu bránku."

Gajdoš netajil sklamanie nad nepriaznivou šesťzápasovou sériou bez výhry pri počte troch remíz a troch prehier: "Nemôže s nami takto zamávať sklamanie, že sme neuhrali prvú šestku. Trápime sa a musíme so sebou niečo spraviť a začať vyhrávať." Trenčín stráca po sobotňajšej prehre na ôsmom mieste tabuľky na siedmu Banskú Bystricu už šesť bodov.

Tabuľka skupiny o udržanie sa v Niké lige.
Tabuľka skupiny o udržanie sa v Niké lige.Flashscore