Dukla zdolala Trenčín, Rymarenko gólmi vyrovnal Polievku. ViOn podľahol Košiciam

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dukla zdolala Trenčín, Rymarenko gólmi vyrovnal Polievku. ViOn podľahol Košiciam
Rymarenko je spoločne s Polievkom najlepším strelcom Niké ligy.
Rymarenko je spoločne s Polievkom najlepším strelcom Niké ligy.MFK Dukla Banská Bystrica
Futbalisti Banskej Bystrici vyhrali v sobotnom zápase 3. kola nadstavby Niké ligy v skupine o udržanie sa proti Trenčínu. Skalica si rozdelila body s Michalovcami. Zlaté Moravce doma podľahli Košiciam.

Banská Bystrica - Trenčín 4:2

Trenčín musel pred zápasom urobiť jednu zmenu, pretože na rozcvičke sa zranil brankár Kukučka, a tak prvý raz od 16. decembra nastúpil v Niké lige skúsený Vozinha. Hostia sa dostali do vedenia po krásnej strele z diaľky, ktorou sa prezentoval mladý Artur Gajdoš. Lopta nechytateľne zapadla presne do rohu brány.

Následne však Banská Bystrica mala viac z hry. Rymarenko v šanci neuspel, Záhumenský mieril tesne vedľa, no krátko pred prestávkou Vozinha fauloval Hlinku vo vnútri pokutového územia a domáci získali penaltu. Tú Martin Rymarenko strelou k žrdi premenil.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Navyše v 45. minúte sa Tibor Slebodník individuálne dostal do šance a prestrelil trenčianskeho gólmana. Mladý záložník skóroval prvý raz od mája 2022, kedy ešte za béčko Žiliny rozhodol o výhre nad Bardejovom. Vedenie domácich zvýšil po štyroch minútach na ihrisku striedajúci David Depetris.

Trenčín však v závere ešte vykresal iskierku nádeje, pretože Chinonso Emeka si našiel center Sundaya na zadnej žrdi a mieril presne. Bol to jeho prvý gól v aktuálnej sezóne, naposledy sa trafil v máji 2023. Nakoniec o fakte, že tri body ostanú doma rozhodol druhým presným zásahom v stretnutí Martin Rymarenko.

Po prihrávke Marquinha sa postaral už o jedenásty gól v sezóne, čím sa vyrovnal Róbertovi Polievkovi na čele tabuľky strelcov Niké ligy. Dukla má na siedmom mieste tabuľky už šesťbodový náskok pred ôsmym Trenčínom. Ten na jar vyhral iba jeden zo siedmich stretnutí.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skalica - Michalovce 0:0

Arevalo po chybe v rozohrávke Skalice strieľal na úvod krížnym pokusom nepresne, následne sa neujala ani hlavička Marcina z ideálnej pozície či strieľaná prihrávka Danka pred prázdnu časť brány. Junas musel zasahovať proti nepríjemnej strele van Kessela. Michalovská aktivita sa potom premenila na skalickú. 

V skrumáži po centri Matejova sa snažili viacerí hráči dostať loptu za Freliha, to sa im nepodarilo. Spomínaný Matejov zakrátko ďalším pasom takmer prekvapil slovinského gólmana, lopta však pod brvno nepadla. Morong to skúsil z diaľky, veľa nechýbalo.

Na ďalšie šance sa čakalo až do záverečných minút. Smékal hlavičkoval tesne nad. Na druhej strane centroval Magda a lopta spadla na brvno. Michalovce síce neprehrali už päťkrát v rade, ale z jedenástej priečky strácajú na Košice štyri body. Skalica ostáva deviata.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zlaté Moravce - Košice 1:2

Jones už na úvod prešiel do šestnástky, v dobrej pozícii neuspel. Košice sa ujali vedenia počas 23. minúty, keď Moško podcenil situáciu, Jones to využil na presnú prihrávku a Žan Medved sa zblízka nepomýlil. Po zmene strán bol Richter prekonaný znova, avšak na čiare ho zastúpil Mondek.

Vzápätí Innocenti fauloval vo vlastnom pokutovom území Tatabadzeho a Zlaté Moravce zahrávali pokutový kop. K rozohrávke sa postavil práve faulovaný gruzínsky legionár, lenže netrafil priestor troch žrdí. ViOn každopádne pokračoval v aktivite a gól naozaj visel na vlásku.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Nakoniec aj prišiel. Balaj síce vo svojej možnosti hlavičkoval do Kiru a ten sa zaskvel tiež pri dorážke Dullaya, ale po ďalšom pase pred bránu sa už skúsený kapitán Marek Kuzma nepomýlil. Na domácich bolo cítiť, že chcú prvú výhru v sezóne. Jinjolava napriahol z diaľky a iba o centimetre minul bránu.

Nakoniec však všetky body putovali do Košíc, pretože v 86. minúte po centri Fabiša hlavou upratal loptu do siete Bernard Petrák. Ten sa v tejto sezóne presadil druhý raz a znova rozhodol o výhre po výsledku 2:1. Podarilo sa mu to aj na začiatku decembra proti Michalovciam.

Aktuálna tabuľka v skupine o udržanie sa.
Aktuálna tabuľka v skupine o udržanie sa.Flashscore