Ako by vyzerala tabuľka Niké ligy v jarnej časti?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ako by vyzerala tabuľka Niké ligy v jarnej časti?
Aktualizované
Slovan a Ružomberok sú na jar zatiaľ najúspešnejšími mužstvami.
Slovan a Ružomberok sú na jar zatiaľ najúspešnejšími mužstvami.TASR
Od začiatku roka do reprezentačnej prestávky sa v Niké lige odohralo šesť kôl. Flashscore Správy sa pozreli na formu jednotlivých mužstiev cez pomyselnú tabuľku, v ktorej sme do úvahy brali iba výsledky v jarnej časti.
Takto by vyzerala tabuľka podľa výsledkov jarnej časti.
Takto by vyzerala tabuľka podľa výsledkov jarnej časti.Flashscore

Slovan Bratislava

15 bodov (5-0-1)

Slovan má na čele tabuľky pätnásťbodový náskok a ďalší titul už má prakticky vo vrecku, ale po minulom týždni rozhodne spokojnosť v klube nemôže panovať. Najskôr vypadol zo Slovenského pohára po domácej prehre s Podbrezovou a následne cez víkend prehral derby s Trnavou prvý raz po desiatich dueloch. Spartak ukončil sériu Slovana bez prehry, ktorá trvala od záveru septembra. Napriek všetkým okolnostiam disponujú belasí najlepšou ofenzívou (58) aj defenzívou (18).

MFK Ružomberok

15 bodov (5-0-1)

V pomyselnej tabuľke by bol na druhom mieste Ružomberok, pretože na jar sa dostal do fantastickej formy. Tím spod Čebraťa prehral iba raz a to proti Slovanu tesne 0:1. Okrem toho vyhral všetkých ostatných päť stretnutí. Jeho štvorzápasová šnúra výhier mu senzačne priniesla miestenku do prvej šestky, aj keď po zimnej prestávke strácal na tieto priečky až sedem bodov. Navyše cez víkend uspel na pôde Podbrezovej, takže je už piaty s trojbodovou stratou na štvrtú Dunajskú Stredu.

DAC 1904 Dunajská Streda

11 bodov (3-2-1)

Dunajská Streda síce v dôležitom zápase podľahla Trnave, ale napriek tomu získala na jar tretí najvyšší počet bodov. Okrem iného remizovala s Podbrezovou a Žilinou, k tomu pridala dôležité víťazstvá proti Skalici a Spartaku, naposledy zdolala Žilinu. Dá sa povedať, že zatiaľ to nie sú úplne presvedčivé výkony. Ak chce DAC pomýšľať na tretie miesto, momentálne zaostáva za šošonmi o štyri body, bude musieť pridať. Po reprezentačnej prestávke cestuje do Ružomberka, ktorý tím z južného Slovenska vyradil vo štvrťfinále Slovenského pohára, takže mu má čo vracať.

MFK Zemplín Michalovce

10 bodov (3-1-2)

Michalovce čakali na premiérové víťazstvo v sezóne od jej začiatku až do marca. V dôležitom súboji zdolali Zlaté Moravce, nad ktorými uspeli hneď dva razy po sebe a odpútali sa od nich na predposlednom mieste tabuľky. Navyše teraz vyhrali aj nad Košicami, takže z jedenástej priečky strácajú na desiatu pozíciu iba dva body. Na tri body siahali Michalovce už v Žiline, keď po spornej penalte remizovali. Toto všetko sa udialo odvtedy, ako na lavičku prišiel František Straka Po štyroch zápasoch má český lodivod na konte desať bodov a žiadnu prehru. Navyše Michalovce ťahajú šnúru štyroch duelov bez prehry, je najdlhšia od prelomu februára a apríla 2023.

Spartak Trnava

9 bodov (3-0-3)

Trnava otvorila jarnú časť veľmi zle, nakoľko prehrala v dueloch proti Ružomberku a Dunajskej Strede. Pred koncom základnej časti nebodovala v troch zo štyroch zápasov. Uspela aspoň v stretnutí s Banskou Bystricou. Následne postúpila cez Michalovce do semifinále Slovenského pohára a nadstavbu otvorila veľmi dobre. Spartak najskôr zdolal Dunajskú Stredu, potom prvý raz po desiatich ligových vystúpeniach aj Slovan Bratislava. Tréner Gašparík premiérovo v Niké lige zdolal belasých. Bíli Andeli tak poskočili v tabuľke na druhé miesto o bod pred tretiu Žilinu.

MFK Dukla Banská Bystrica

9 bodov (2-3-1)

Banská Bystrica síce prehrala iba raz, čo je najnižšie číslo, disponuje ním spoločne s ďalšími tromi tímami, lenže až trikrát remizovala, čo ju stálo účasť v skupine o titul. Rozhodol o tom duel s Košicami, v ktorom Qose vyrovnal a poslal Duklu dole. Navyše v zápase proti Zlatým Moravciam sa zranil líder defenzívy Boris Godál a aj kapitán Róbert Polievka. Obaja budú značne chýbať, môže to ovplyvniť zvyšok ročníka, v ktorom sa Banskobystričania budú snažiť vybojovať si siedmu pozíciu a zachrániť sezónu aspoň cez prípadné play-off o Konferenčnú ligu. Pod Urpínom teraz určite nepanuje ideálna atmosféra.

MŠK Žilina

7 bodov (1-4-2)

Po jesennej časti bola Žilina na druhom mieste, aktuálne stráca z tretej priečky na Trnavu jeden bod. Na jar vyhrala len jedno stretnutie a to proti Podbrezovej. Body stratila aj po remízach s Michalovcami či Skalicou, nestačila na Slovan a Dunajskú Stredu. Šošoni okrem toho vypadli vo štvrťfinále Slovenského pohára proti belasým. Napriek tomu majú všetko vo vlastných rukách a keďže sú štyri body pred štvrtým DAC-om, tak pohárová Európa im nemusí ujsť. Potrebujú pravidelnejšie vyhrávať. Každopádne, po zimných zmenách v kádri potrebuje mladý tím čas.

AS Trenčín

6 bodov (1-3-2)

Na začiatku sezóny sa Trenčín prezentoval pekným futbalom a pohyboval sa na čele tabuľky. Otvorene sa hovorilo o boji o pohárovú Európu, lenže potom prišiel strmý pád, dlhá séria bez výhry a na jar tomuto tímu ušla prvá šestka. Porazil iba Košice, trikrát remizoval a to vrátane kľúčového súboja 22. kola v Skalici. Proti Záhorákom sa cez víkend navyše zrodila neočakávaná prehra 1:3. Trenčania navyše strelili v posledných piatich stretnutiach iba dva góly.

FC Košice

6 bodov (1-3-2)

Košice síce ešte viac odskočili od Zlatých Moraviec a dá sa povedať, že posledná priečka im už nehrozí, ale prehrali kľúčový duel v Michalovciach, čiže momentálne majú na desiatej pozícii iba dvojbodový náskok pred jedenástym celkom zo Zemplína. Do kariet im nehrá ani to, že disponujú druhou najhoršou ofenzívou (19) aj defenzívou (46). Zverenci trénera Kozáka síce zdolali Skalicu, ale tri remízy im až tak veľa bodov nedodali napriek tomu, že výkony boli naozaj lepšie. Na druhej strane treba povedať, že vyrovnané zápasy prišli proti Podbrezovej, Dukle a Trenčínu.

FK Železiarne Podbrezová

5 bodov (1-2-3)

Podbrezová získala na jeseň až 29 z 34 bodov, vďaka ktorým sa zaslúžene dostala do prvej šestky. Zaslúžene z dôvodu, že aj keď nakoniec rozhodovali vzájomné zápasy, tak tie mali železiari najlepšie zo všetkých zúčastnených tímov v minitabuľke. Zverenci trénera Skuhravého si zabezpečili druhý postup medzi šesť najlepších mužstiev druhý raz po sebe, čo sa podarilo v histórii len piatim tímom. Stalo sa tak napriek prehre v Ružomberku. Tá ale naštartovala súčasnú sériu troch prehier, čo sa tomuto tímu stalo od návratu do Niké ligy iba raz na prelome marca a apríla minulého roka. Veľkým pozitívom je každopádne postup do semifinále pohára po skvelom výkone na Tehelnom poli.

MFK Skalica

5 bodov (1-2-3)

Skalica remizovala so Žilinou aj Trenčínom, ktorému znemožnila dostať sa do prvej šestky. Navyše AS naposledy na jeho pôde aj zdolala, takže na Záhorie smerovali pozitívne ohlasy. O to paradoxnejšie vyznieva, že mužstvo získalo iba päť bodov. Trikrát totiž prehralo. Okrem toho šokujúco vypadlo vo štvrťfinále Slovenského pohára na pôde treťoligových Lipian. Skaličania sú však na deviatej priečke v pomerne pokojnej situácii. Pred jedenástymi Michalovcami majú desaťbodový náskok, čo by si malo skúsené mužstvo postrážiť a ročník dohrať bez strachu z vypadnutia.

ViOn Zlaté Moravce

1 bod (0-1-5)

Zlaté Moravce sa cez zimu zaujímavo posilnili a široká futbalová verejnosť im v boji o záchranu verila. Výsledky sa však nedostavili a zdá sa, že teraz je už neskoro. ViOn totiž prehral dva po sebe idúce kľúčové zápasy s Michalovcami. Tie tak odskočili už na jedenásť bodov, čo sa zdá ako nepreplávateľná vzdialenosť. Klub od Žitavy nasadil do hry už štvrtého trénera, no na prvú výhru stále čaká. Bod z Banskej Bystrice síce na zahodenie nie je, ale nezdá sa, že by bol nejako nápomocný. Zlaté Moravce majú najhoršiu ofenzívu (14) aj defenzívu (50) a stále navyšujú rekord v počte zápasov bez víťazstva (24).