Niké liga ONLINE: Trnava s prvým triumfom proti belasým od mája 2021

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Trnava s prvým triumfom proti belasým od mája 2021
Aktualizované
Červeno-čierni sa dočkali v lige triumfu v derby na desiaty pokus.
Červeno-čierni sa dočkali v lige triumfu v derby na desiaty pokus.TASR/Flashscore
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa prehupol sa do nadstavby a pelotón sa rozdelil na dve šestky. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM 2. KOLA NADSTAVBY

PIATOK

Michalovce - Košice 1:0

Sumár.

Návrat.

SOBOTA

Banská Bystrica - Zlaté Moravce 0:0

Návrat.

Trenčín - Skalica 1:3

Podbrezová - Ružomberok 0:2

Návrat.

Dunajská Streda - Žilina 2:1

Sobotňajší sumár.

NEDEĽA

Slovan Bratislava - Trnava 0:2

Sumár.

Výsledky 2. nadstavbového kola.
Výsledky 2. nadstavbového kola.Flashscore

17. MAREC

19:50 - Belasá nadvláda v derby sa skončila. Na desiaty pokus uspel trnavský Spartak, premiérovo od mája 2021. Trnavčania si nevytvorili prakticky žiadny tlak. Po centri Oforiho si vlastný gól strelil Wimmer. Po chybe Bajriča skóroval Ďuriš v závere v nájazde na Borjana.

Štatistika 171. derby.
Štatistika 171. derby.Flashscore

16:20 - "Radi by sme zopakovali hru, kontrolu nad zápasom i výsledok spred dvoch týždňov. Prípravy boli odlišné, my sme hrali pohárový duel, čiže sme pripravovali tím na dve stretnutia, Spartak mohol využiť týždeň len na derby. Musíme byť v strehu a možno ešte viac koncentrovaní. Chceme urobiť všetko pre to, aby sme posledný duel pred reprezentačnou pauzou zvládli," uviedol pre skslovan.com asistent hlavného lodivoda Boris Kitka.

15:45 - Straty musia rátať aj na opačnom brehu. Gruzínsky národný tím na svojom Instagramovom profile priniesol informáciu, že tréner Weiss doprial pred kľúčovou barážou o EURO oddych dvojici Jaba Kankava a Guram Kašia. Obaja by už mali byť doma. Klubový web dopĺňa, že pre červenú kartu z pohára nemôže nastúpiť útočník Gerson Rodrigues. Chýba tiež Cesar Blackman. Zranenie nedovolí zasiahnuť do derby Dávidovi Strelcovi s Vladimírom Weissom ml.

15:05 - Spartak sa bude musieť v derby zaobísť bez zraneného stopéra Lukáša Štetinu, ktorému vyšetrenie potvrdilo trhlinu v zadnom stehennom svale s dobou liečenia približne šesť týždňov. Do zostavy sa však po odpykaní trojtýždňového trestu vracia Martin Šulek - informuje klubový web fcspartaktrnava.com.

14:20 - "Musíme sa zlepšiť v hre smerom dopredu a vytvoriť si nejaké šance. Ťažko sa nám proti ním hrá, ale vieme sa z toho zápasu poučiť. Vieme, čo tam bolo dobré, čo bolo slabšie. Odrazíme sa od toho a verím, že tam podáme lepší výkon, hlavne smerom dopredu," hlási pred výkopom jeden z najskúsenejších v kádri Trnavy Roman Procházka pre fcspartaktrnava.com.

13:20 - Tréner Trnavy Michal Gašparík sa v najvyššej slovenskej súťaži obáva z dlhodobého hľadiska dvoch klubov - Ružomberka a Slovana Bratislava pod vedením Vladimíra Weissa st. Ako nad Liptákmi, tak ani s belasými nezvíťazil v lige od momentu, keď na Tehelné pole prišiel niekdajší tréner slovenskej reprezentácie. Čítajte viac.

Podarí sa zlomiť Gašparíkovi belasé prekliatie?
Podarí sa zlomiť Gašparíkovi belasé prekliatie?Flashscore

12:45 - Spartak naposledy bodoval naplno 2. mája 2021 (doma 3:0).  V Bratislave Trnavčania naposledy zvíťazili 17. apríla 2021 (1:2). Odvtedy sa na Tehelnom poli zrodila jedna remíza nasledovaná štyrmi

víťazstvami Slovana.

Pohľad na posledné rezultáty Trnavy.
Pohľad na posledné rezultáty Trnavy.Flashscore

11:30 - Oboch delí v tabuľke 18 bodov. Bilancia posledných 10 ligových derby v Bratislave je 7-2-1 so skóre 15:3 z pohľadu Slovana. Počas spomínanej série dali trnavskí futbalisti iba dva góly a až jedenásť ich inkasovali. 

10:30 - Slovan Bratislava je však bez ohrozenia v lige prvý (19-3-1). Na domácom trávniku mu naposledy skrížil víťazné plány iba Ružomberok (2:2). Inak ťahá trojzápasovú sériu výhier. S bilanciou deväť triumfov, dve remízy a žiadna prehra má jasne najlepšiu formu. Práve s Liptákmi si poradili v ostatnom kole na jeho pôde (1:0). Belasí ťahajú v ligových derby šnúru desiatich zápasov bez prehry (sedem víťazstiev vrátane jednej kontumácie, tri remízy).

Ostatné výsledky belasých.
Ostatné výsledky belasých.Flashscore

09:45 - Spartakovci nemusia zúfať. Zdá sa, že obhajcu majstrovskej trofeje postihol menší výkyv formy. V týždni, prekvapivo, nestačil doma vo štvrťfinále Slovnaft Cupu na Podbrezovú (1:3). Double tak nezíska. Bola to vôbec jeho prvá porážka v prebiehajúcej sezóne pred vlastnými fanúšikmi. Zverenci Vladimíra Weissa majú v nedeľu ideálnu príležitosť svoje zaváhanie napraviť.

09:00 - Bodku za 2. kolom nadstavbovej časti Niké ligy dá azda ten najlepší súboj - 171. najväčšie slovenské derby. Po dvoch týždňoch sa oba celky znova stretávajú na Tehelnom poli. V závere základnej časti triumfovali belasí 2:0 a radi by rezultát zopakovali. Trnavčania cielia na druhú priečku, a preto musia bodovať naplno.

Posledné vzájomné súboje Slovana a Spartaka.
Posledné vzájomné súboje Slovana a Spartaka.Flashscore

16. MAREC

19:35 - Dunajská Streda natiahla svoju domáciu sériu bez prehry na osem zápasov (5-3-0). Naopak, Žilinčania pre zmenú vonkajšiu na štyri kolá bez výhry (0-2-2). O ich osude rozhodol na konci duelu Matej trusa. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

17:15 - Banskobystrická Dukla nebude v dobrom spomínať na 2. nadstavbové kolo. Už v prvom dejstve zradil stehenný sval nielen kapitán Róberta Polievku, ale tiež skúseného stopéra Borisa Godála. Zlaté Moravce súperovo oslabenie síce nevyužili, ale vydolovali piaty bod v ročníku. Na víťazstvo čakajú 27 kôl. 

Štatistika bezgólovej remízy.
Štatistika bezgólovej remízy.Flashscore

17:05 - Dvaja semifinalisti Slovnaft Cupu a tabuľkoví susedia si to rozdali v Zelpo aréne. Po druhý raz v krátkom čase uspeli Liptáci, ktorí zabrali naplno s Podbrezovou a vytvorili si v tabuľke pred ňou trojbodový náskok. 

16:50 - Kým Skalica svoju sériu bez výhry prerušiť dokázala po piatich kolách, Trenčania na triumf čakajú naopak po sobote päť kôl. Pozitívom je, že sa zverenci Iliju Stolicu presadili strelecky po 329 minútach. Postaral sa o to Gajdoš.

Skalické prekvapenie v Trenčíne.
Skalické prekvapenie v Trenčíne.Flashscore

16:35 - "V prvom rade gratulujem klubu, pretože deväťsto prvoligových stretnutí je veľmi pekné číslo. Budeme to chcieť osláviť víťazstvom, ktoré veľmi potrebujeme. Snažíme sa hráčov nabádať, aby do každého zápasu išli tak, akoby bol finálový, rozhodujúci. Takisto chceme docieliť, aby sme boli v domácom prostredí dominantní, silní a víťazní," prezradil Xisco Muňoz.

16:15 - Klubový web DAC informuje, že celok zo Žitného ostrova má v najvyššej súťaži jubilejný 900. duel. Naopak, ľavý univerzál Andzouana stý. V doterajších 99 strelili trinásť gólov a pridal deväť asistencií.

Nedávne vzájomné zápasy.
Nedávne vzájomné zápasy.Flashscore

16:05 - "Sme pripravení na rôzne varianty. Potrebujeme si v útoku viac a viac dovoliť. Verím, že sa v tomto znova posunieme," zdôraznil lodivod Jaroslav Hynek. 

15:50 - Mimo svoj štadión majú šošoni čo naprávať. Vonku nevyhrali tri posledné duely (0-2-1), v ktorých strelili iba tri zásahy a inkasovali až päť.

15:35 - Žilina vyhrala na jar v ostatnom kole prvýkrát. Pod svojím Dubňom udolala Podbrezovú (3:2). Trojbodový zápis prišiel po troch remízach a jednej prehre.

Ostatné rezultáty Žiliny.
Ostatné rezultáty Žiliny.Flashscore

15:05 - Na domácom trávniku predvádzajú hráči Dunajskej Stredy nevyrovnané výkony. Striedajú remízy s výhrami (2-3-0). Na záver základnej časti si merali sily s rovnakým súperom, akého privítajú aj v sobotu. Rozišli sa zmierlivo po výsledku 1:1.

14:45 - Futbalisti DAC nemajú za sebou ideálne zápasy. Nielenže vypadli vo štvrťfinále Slovnaft Cupu, ale v Niké lige nevyhrali v troch kolách po sebe (0-2-1). Naposledy neuspeli v malom Ríme s domácou Trnavou, ktorej podľahli 0:3. Zo štvrtej priečky (10-7-6) strácajú práve na červeno-čiernych už päť bodov. Prehra rozdielom triedy bola prvou pod vedením Xisca Muňoza, počas ktorej jeho tím inkasoval trikrát. 

Posledné výsledky DAC-u.
Posledné výsledky DAC-u.Flashscore

13:55 - "Kľúčové je naše nastavenie. Keď sa dobre nastavíme a pripravíme, verím, že to zvládneme. Vieme, čo takéto zápasy prinášajú, že fanúšikovia budú asi čakať, že polčas bude 3:0, ale nečakám nič ľahké. Moravce hrajú o všetko. Bude to ťažké. Bolo by fajn, keby sme súboj čím skôr otvorili. Potom by sa hralo ľahšie," prezradil cestu k prípadnému úspechu asistent trénera Auxta Marek Bažík.

13:35 - Ako informuje klubový web fcvion.sk, duel vynechajú pre zranenia Soufiane Dramé, Karol Mészáros, Matúš Čonka a Gergely Tumma. Na súpiske bude chýbať pre disciplinárny trest Filip Balaj.

Ostatné vzájomné zápasy.
Ostatné vzájomné zápasy.Flashscore

13:10 - Mimo svoj štadión zverenci Dušana Uhrina mladšieho dosiahli jednu remízu. Paradoxne, prišla pod Urpínom proti banskobystrickej Dukle v 8. kole (1:1). Na Štiavničkách si trojbodový zápis pripísali naposledy ešte v septembri 2011 (1:0). Odvtedy štyrikrát ťahali za kratší koniec a trikrát uchmatli bod.

12:55 - Zlatomoravčania majú problém. Nielenže ešte ako jediní nevyhrali v sezóne, ale hrozí im vyrovnanie nie úplne želaného rekordu. V súčte s minulým ročníkom nevyhrali 26 ligových stretov. Horšie bol na tom iba Senec od marca do októbra roku 2007, keď neuspel v 27-krát v rade. 

Posledné výsledky ViOn-u.
Posledné výsledky ViOn-u.Flashscore

12:30 - Banská Bystrica v predchádzajúcom kole dosiahla jubilejný desiaty triumf prebiehajúceho ročníka. Prišiel po troch kolách bez víťazstva a v ideálnom čase. Pred svojimi fanúšikmi síce často nevyhrávajú v tejto sezóne, doteraz sa im to podarilo trikrát, za to ani neprehrávajú. Aspoň v posledných piatich vystúpeniach nie (2-3-0). 

11:30 - "Sklamaní sme, že nehráme v majstrovskej skupine. Myslím, že sme si zaslúžili trochu viac. Chceme ukázať náš kombinačný futbal. Nie je dôležité, s kým hráme. Dôležité je, aby sme v každom dueli nechali na trávniku všetko," hlási pre astn.sk stopér Bondarenko.

Trenčín a jeho ostatné výsledky.
Trenčín a jeho ostatné výsledky.Flashscore

11:00 - "Nálada nie je určite najlepšia, na druhej strane sa nemôžeme utápať v nejakých negatívnych emóciách a musíme sa sústrediť na každý ďalší zápas. Musíme sa dať dokopy, začať pracovať ako máme a verím, že sa to čo najskôr obráti k lepšiemu," reagoval pre mfkskalica.sk 27-ročný obranca Krčík na aktuálny stav z pohľadu tímovej formy. 

10:38 - V neprospech Skalice hovorí najmä forma. Dlhých päť kôl si hráči Pavla Majerníka nezakričali v kabíne po záverečnom hvizde víťazný pokrik (0-2-3). Naposledy uspeli v polovici decembra s Podbrezovou (3:0). Železiari dohrávali o dvoch mužov v poli menej. 

Posledné vzájomné merania síl.
Posledné vzájomné merania síl.Flashscore

10:05 - Trápenie v koncovke futbalistov AS Trenčín nemá konca kraja. V ostatných troch kolách neskórovali a ani nevyhrali (0-2-1). Dvakrát po sebe remizovali bez gólov, najskôr v Skalici, naposledy v Košiciach. Zo šiesteho miesta strácajú na "prvú" priečku záchranárskej skupiny dva body (9-8-6). Doma nemá však nikto lepšiu formu z druhej šestky (6-2-3).

09:45 - "Domáci zápas sme zvládli. Potrebovali sme uspieť. Je to kvalitný súper hlavne z pohľadu ofenzívy. Budeme chcieť vidieť naše veci a budeme chcieť uspieť. Samozrejme nepôjdeme do stretnutia s tým, že budeme čakať, čo spraví súper. Máme alternatívy, z ktorých chceme vyťažiť maximum a byť úspešní aj výsledkovo," vyjadril sa pred výkopom pre mfkruzomberok asistent Peter Tomko.

Deväťzápasovú sériu bez prehry prerušil Liptákom naposledy Slovan.
Deväťzápasovú sériu bez prehry prerušil Liptákom naposledy Slovan.Flashscore

09:35 - Vonku v prebiehajúcom ročníku vyhrali Ružomberčania v rámci Niké ligy iba dvakrát a to v ostatných dvoch prípadoch. Najskôr na Zemplíne (1:0) a následne tiež pri Žitave s ViOn-om (4:2). Celkovo séria bez zaváhania mimo svoj štadión ale trvá päť kôl (2-3-0).

09:15 - Z pohľadu tímov z majstrovskej vetvy majú železiari pred svojimi fanúšikmi najhoršiu formu (6-3-2), ale v predchádzajúcich dvoch zápoleniach neprehrali - zdolali Michalovce (2:1) a remizovali s DAC (0:0). 

Ostatné výsledky Podbrezovej.
Ostatné výsledky Podbrezovej.Flashscore

08:45 - Horehronci cez týždeň prekvapivo vyradili Slovan v pohárovej súťaži, budú na to chcieť nadviazať. A budú mať čo robiť, keďže v najvyššej súťaži ťahajú šnúru štyroch kôl bez víťazstva (0-2-2). Naposledy neuspeli pod Dubňom, kde podľahli Žiline 2:3.

08:30 - Začíname pohľadom na stret Podbrezovej s Ružomberkom. Oba celky pokračujú ďalej aj v Slovnaft Cupe. Železiarov čaká semifinále s Trnavou, Liptákov zase treťoligové prekvapenie z Lipian.

Posledné vzájomné merania síl medzi Podbrezovou a Ružomberkom.
Posledné vzájomné merania síl medzi Podbrezovou a Ružomberkom.Flashscore

08:00 - Najvyššia slovenská súťaž pokračuje v sobotu dvomi súbojmi v oboch skupinách nadstavby. Najväčšiu pozornosť bude pútať súboj Dunajskej Stredy a Žiliny, ktorý sa začína ako posledný (o 17:30).

15. MAREC

20:15 - Ján Kozák ml. pre trest za žlté karty sledoval duel iba z tribúny. Určite nebol spokojný s výkonom svojich hráčov, keďže za celých 90 minút nedokázali ohroziť domácu bránu. 

"Smutný zápas. V úvode nás zdobila akási nervozita, aj keď sme vedeli, v čom je sila Michaloviec. Majú silné rýchle protiútoky. Jeden sme si nepostrážili vzadu a po našej štandardke sa súper dokázal presadiť. Po zmene strán sme sa snažili niečo vpredu vymyslieť, ale nevyšlo to," prezradil asistent trénera Kozáka Xavier Simoes.

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

19:50 - Michalovec sa vďaka trom bodom priblížili z jedenástej priečky na desiate Košice už iba na rozdiel dvoch bodov a miešajú tak barážovými kartami. 

"Spokojnosť bude až vtedy, keď sa dostaneme do bezpečných vôd. Gratulácia mužstvu. Výborná práca. Nebolo to jednoduché. Nervózny zápas z oboch strán, stál nás veľa síl. Dostali sa ku mne správy, že Košice sem prišli vyhrať. Prišlo mi to také bez pokory. Som človek, ktorý sa riadi tým, že nekričím hop, kým nepreskočím. Vďaka za tri body," hodnotil po záverečnom hvizde trojbodový zápis zatiaľ neporazený na lavičke Michaloviec František Straka.

19:30 - Zemplínčania spravili výrazný krok na barážovej priečke. Pripísali si tretie víťazstvo v rade, čo sa im naposledy podarilo na prelome septembra a októbra 2021. Navyše ťahajú šnúru štyroch duelov bez prehry, čo je najdlhšia od prelomu februára a apríla 2023. Košice zdolali premiérovo od ich návratu medzi elitu. Jediným zásahom o tom rozhodol Danko.

Štatistika piatkovej predohrávky.
Štatistika piatkovej predohrávky.Flashscore

16:45 - "Pokiaľ ide o trénera Straku, je to skúsený kouč, ktorý si zakladá na emóciách a poctivom prístupe hráčov, ktorých nabáda, aby išli za každých okolností na sto percent. To sa mu vcelku darí. Hrajú s vyšším nasadením, pomohlo im to a prišli aj víťazstvá a body. V posledných troch kolách ich získali sedem, určite budú sebavedomí, ale to sme aj my, takže ideme do Michaloviec vyhrať," vyhlásil pre fckosice jasne šéf lavičky, ktorý bude na nej pre žlté karty chýbať.

15:30 - Zemplín bude dejiskom stretu dvoch celkov, ktoré ťahajú šnúru bez prehry a dostávajú sa postupne do formy. Košičania neprehrali štyrikrát za sebou (1-3-0) a Michalovčania trikrát (2-1-0). 

Pohľad do tabuľky.
Pohľad do tabuľky.Flashscore

15:00 - Kluby dosiaľ odohrali v Niké lige dva vzájomné zápasy, oba v základnej časti aktuálneho ročníka, oba sa skončili triumfom Košíc (2:0 v Michalovciach a 2:1 v KFA). Hráči z metropoly východu domácim triumfom ukončili sériu desiatich prehier v rade.

14:50 - Pozitívom zverencov Jána Kozáka ml. je určite zlepšená defenzíva. Síce patrí k najhorším, keď inkasovala 45 zásahov, ale v posledných štyroch kolách ju súperi prekonali iba dvomi gólmi. 

14:10 - Košičania ťahajú šnúru štyroch stretnutí bez prehry (1-3-0), najdlhšiu s bodovým ziskom v tejto sezóne. Pod vedením Jána Kozáka ml. striedali v doterajších štyroch dueloch vonku prehry s remízami.

Posledné výsledky Košíc.
Posledné výsledky Košíc.Flashscore

13:45 - "U nás doma určite boli lepším tímom. V Košiciach sme zase hrali výborný zápas. Zahodili sme veľa šancí a vyťažili z minima maximum. Sú aj také stretnutia. Prehry musíme hodiť za hlavu a teraz sa musíme sústrediť na súboj, ktorý nás čaká v piatok," prezradil pre klubový web pred výkopom michalovský obranca Lukáš Šimko.

13:10 - Michalovce si pred týždňom v Zlatých Moravciach (víťazstvo 2:0) udržali čisté konto prvýkrát od 13. kola (4. novembra, doma 0:0 s Trenčínom).

12:15 - Michalovce sú v Niké lige pod vedením Františka Straku nezdolané (2-1-0). V troch zápasoch s ním získali viac bodov ako s predchádzajúcimi dvoma trénermi (Marek Petruš 7 zápasov/1 bod, Peter Struhár 13/5) dokopy.

Ostatné výsledky Michaloviec.
Ostatné výsledky Michaloviec.Flashscore

11:25 - Dva duely v rade vyhral Zemplín naposledy v apríli 2022 (doma so Senicou 1:0, na ihrisku Pohronia 2:1). Sériu troch víťazstiev zaznamenal ešte na prelome septembra a októbra 2021 (doma 2:1 nad ViOnom a 1:0 so Žilinou, medzitým 1:0 proti Seredi v Trnave).

10:35 - Dva kluby z východného Slovenska má najvyššia súťaž prvýkrát od sezóny 2017/18, keď v nej popri Michalovciach účinkoval aj Prešov.

10:00 - V dejinách najvyššej slovenskej súťaže sa už nezmazateľne zapísal medzi ikony. K svojmu menu nedávno nasmeroval ďalšie rekordné zápisy. Reč je o Igorovi Žofčákovi. Kapitán MFK Zemplín Michalovce svoju kvalitou a výkonmi na ihrisku dokazuje, že vek je len číslo. Viac v článku.

Žofčák a jeho posledné sezóny v číslach.
Žofčák a jeho posledné sezóny v číslach.Flashscore

09:10 - ŠK Slovan Bratislava administratívne dotiahol príchod Sharaniho Zuberuho. Ghanský ofenzívny univerzál obliekal dres belasých na jeseň prebiehajúcej sezóny, no po januárovom sústredení v Katare v kádri nefiguroval. Viac v článku.

Zuberu a jeho čísla v Slovane.
Zuberu a jeho čísla v Slovane.Flashscore

08:45 - Futbalisti spod hradu Matúša Čáka majú v ostatnom období najväčší problém s koncovkou. Neefektivita ich stála miesto medzi najlepšou šesticou Niké ligy. Najnovšie prišli o svoju ofenzívnu kreatívnu zložku. Eynel Soares prestúpil do ukrajinského LNZ Čerkasy. Viac v článku.

V priebehu necelých troch sezón zanechal Soares v Trenčíne pozitívny dojem.
V priebehu necelých troch sezón zanechal Soares v Trenčíne pozitívny dojem.Flashscore

08:30 - Štatistika, akou sa nemôže v drese trnavského Spartaka pochváliť nik iný. Martin Mikovič načal štvrtú stovku zápasov v malom Ríme. Cez víkend patril k najlepším na domácom trávniku pri víťazstve s Dunajskou Stredou 3:0. Nielen o tomto stretnutí či tristo zápasoch, ale tiež o blížiacom sa 171. najväčšom derby sa Flashscore Správy rozprávali v rozsiahlom rozhovore s kapitánom červeno-čiernych. Viac v článku.

08:15 - Počas doterajšieho priebehu sezóny zaznamenal najvyšší počet striel na bránu Slovan (150), na druhom je Podbrezová (138). Trnavčania sa až 61-krát ocitli v ofsajde. Najčastejšie faulujú hráči Podbrezovej (337). Úradujúci majster sa môže pýšiť najvyšším počtom prihrávok (11 317), ale v úspešnosti je lepší Trenčín (83,3 %). Zemplín nazbieral už 49 žltých kariet. Hráči Košíc, Podbrezovej a Dunajskej Stredy videli tri červené karty. Slovan strieľa najčastejšie góly v prvom (29) aj druhom (29) polčase.

08:00 - Do 2. kola nadstavby vstupuje Slovan ako tím s najlepšou ofenzívou v súťaži, strelil 58 gólov. Podbrezová ich zaznamenala 43, o jeden menej ako Žilina. Na opačnom póle sú Zlaté Moravce s 50 inkasovanými zásahmi, defenzívou sa pýšiť nemôžu ani Košice (45) a Michalovce (43). ViOn sa zatiaľ presadil celkovo len štrnásťkrát.

07:30 - Brankár Milan Borjan udržal už desaťkrát čisté konto. Takáč ich má na konte deväť, po osem zaznamenali Vozinha a Popovič. V šiestich prípadoch sa to podarilo Belkovi.

07:00 - Na čele tabuľky strelcov sa nachádza jedenásťgólový Róbert Polievka z Banskej Bystrice. O dva zásahy menej zaznamenali Čavrič a Dávid Ďuriš, ale obaja v zime odišli do zahraničia. Deväť trief do čierneho má Polievkov kolega Martin Rymarenko. Nasledujú Strelec, Barseghjan, Marcin a Michal Ďuriš s ôsmimi gólmi. Po sedem ich strelili Marcelli, Tolič a Medved. Z hľadiska asistencií sú na tom najlepšie Kováčik a Barseghjan, ktorí zaknihovali po desať prihrávok. O osem sa postaral Strelec. Polievka (11+7) a Barseghjan (8+10) prispeli celkovo k 18 zásahom svojho tímu.

Tabuľka druhej šestky pred štartom 2. kola nadstavby.
Tabuľka druhej šestky pred štartom 2. kola nadstavby.Flashscore

06:30 - Slovan Bratislava sa nachádza na čele tabuľky so 16-bodovým náskokom pred Žilinou a zdá sa, že o zisku ďalšieho titulu už nepochybuje nikto. Tretia Trnava má iba o dva body menej ako šošoni. Po nej nasleduje trio Dunajská Streda, Podbrezová a Ružomberok, ktoré sa bijú o čo najlepšie umiestnenie v prvej šestke.

V druhej polovici tabuľky je najlepšia Banská Bystrica o dva body pred Trenčínom, ale súboje s tímami bojujúcimi o udržanie sa v lige sú pre nich rozhodne málo. Zdá sa, že Skalica je v suchu, desiate Košice si takisto v posledných dueloch pomohli. Jedenáste Michalovce vyhrali dvakrát po sebe nad Zlatými Moravcami, ktoré strácajú už deväť bodov.

06:00 - Minulé kolo prinieslo aj zaujímavé individuálne výkony, z ktorých vznikla Flashscore zostava.

05:30 - K predošlému 1. kolu nadstavby sa môžete vrátiť cez udalosti, ktoré mapujú to najzaujímavejšie, čo sa udialo.

05:00 - Vitajte pri tradičnom online trackeri, ktorý mapuje všetko zaujímavé, čo sa počas každého kola Niké ligy deje.

Tabuľka prvej šestky pred štartom 2. kola nadstavby.
Tabuľka prvej šestky pred štartom 2. kola nadstavby.Flashscore