Flashscore zostava 1. kola nadstavby Niké ligy: Rymarenko vo forme, trio Slovana aj Trnavy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 1. kola nadstavby Niké ligy: Rymarenko vo forme, trio Slovana aj Trnavy
Rymarenko je najlepšie hodnoteným hráčom  1. kola nadstavby Niké ligy.
Rymarenko je najlepšie hodnoteným hráčom 1. kola nadstavby Niké ligy.MFK Dukla Banská Bystrica
Úvodné kolo nadstavbovej časti Niké ligy prinieslo zaujímavé individuálne výkony, z ktorých Flashcore Správy vytvorili ideálnu zostavu. Jej najlepšie hodnoteným hráčom je banskobystrický útočník Martin Rymarenko (24).
Ideálna zostava 1. kola nadstavby Niké ligy.
Ideálna zostava 1. kola nadstavby Niké ligy.Flashscore

Brankár

Žiga Frelih (Zemplín Michalovce) 7,8

Slovinský brankár v závere jesennej časti získal miesto medzi tromi žrďami a kvalitné výkony potvrdzuje aj na jar. Proti ViOn-u sa dočkal prvého čistého konta v Niké lige a Michalovce zaznamenali dôležité víťazstvo. Druhé v priebehu týždňa, na jedenástej priečke tak majú už deväťbodový náskok. Predviedol päť zákrokov a podľa Flashscore bol najlepším hráčom duelu.

Obrancovia

Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava) 7,9

Počas predošlých dvoch súťažných zápasov prišiel z lavičky iba na nadstavený čas, tentoraz dostal priestor od začiatku a využil ho naplno. Pauschek sa premiérovo od 8. októbra priamo pričinil o gólový moment, keďže pri peknej akcii presnou prihrávkou našiel na zadnej žrdi Marcelliho. Bola to jeho tretia asistencia v prebiehajúcej sezóne Niké ligy.

Matúš Vojtko (Slovan Bratislava) 7,8

Na ľavej strane Slovana si slovenský futbalista počínal veľmi dobre a ponúknutú šancu sa snažil využiť naplno. Vojtko nepatrí medzi často využívaných hráčov v zostave prvého tímu tabuľky, zatiaľ nastúpil iba jedenásťkrát a odohral dokopy 654 minút. Podobné výkony ako v Ružomberku mu však určite môžu pomôcť.

Martin Mikovič (Spartak Trnava) 7,8

Trnava pomerne hladko zdolala DAC, ktorému strelila tri góly a ešte nepremenila pokutový kop. Pod úspech sa podpísal aj kapitán Mikovič. Nastúpil na ľavej strane defenzívy, podal kvalitný výkon. Presným centrom posadil loptu na hlavu Ďuriša, zaknihoval premiérovú asistenciu v sezóne. Proti Dunajskej Strede vsietil v úvode jarnej časti aj svoj jediný gól v tejto sezóne. Získal zaň cenu za gól mesiaca.

Stredopoliari

Peter Kováčik (Podbrezová) 7,5

V prvom polčase nastúpil netradične na ľavej strane, aby bránil bývalého spoluhráča Ďatka. Po polčase sa vrátil späť doprava. Na pôde Žiliny bol znova najaktívnejším hráčom Podbrezovej. Vybojoval penaltu, sám ju šiestym gólom premenil. Okrem toho mu v štatistikách svieti už desať asistencií a dlhodobo patrí k najlepším hráčom ligy.

Dominik Veselovský (Banská Bystrica) 7,9

Mladý stredopoliar odohral svoj tretí a zatiaľ najlepší zápas po príchode na hosťovanie do Banskej Bystrice. Postaral sa aj o svoj premiérový zásah v novom pôsobisku, keďže si našiel loptu pred bránou Skalice a zblízka ju poslal do siete. 

Samuel Gidi (Žilina) 7,6

Ghanský stredový hráč režíroval hru Žiliny, výborne posúval loptu a vedel zrýchliť prechod do ofenzívy. Skvelý výkon korunoval víťazným gólom, keď si na zadnej žrdi našiel nezištnú prihrávku Jambora po jeho dlhom sóle. Gidi navyše efektívnymi nožničkami prihral na zásah Bileho, no asistenciu mu štatistici nakoniec zobrali.

Kelvin Ofori (Spartak Trnava) 7,6

Druhý Ghančan v zostave sa prezentoval veľmi dobrým výkonom na krídle. Aj keď si nepripísal žiadny gól či prihrávku naň, pre defenzívu Dunajskej Stredy bol veľmi nebezpečný a vedel jej narobiť problémy. Ofori však potrebuje predvádzať takéto výkony aj z dlhodobého hľadiska.

Útočníci

Nino Marcelli (Slovan Bratislava) 7,5

Mladá kométa sa postarala už o svoj siedmy gól v prebiehajúcom ročníku Niké ligy. V 17 dueloch mu na to stačilo 718 minút, pridal aj jednu asistenciu. Presným zásahom rozhodol o víťazstve v Ružomberku. Na gól prispeje priemerne každých zhruba 90 minút. Na 18-ročného hráča je to fantastický počin.

Michal Ďuriš (Spartak Trnava) 7,6

Skúsený útočník sa na jar dostal do výbornej formy. Dva razy rozvlnil sieť Banskej Bystrice, trafil sa aj nedávno v pohári proti Zemplínu. Od začiatku ročníka Niké ligy vsietil osem gólov a pridal štyri asistencie. V nedeľu dorazil Dunajskú Stredu presnou hlavičkou po centri Mikoviča.

Martin Rymarenko (Banská Bystrica) 8,0

Banskobystrický útočník skóroval druhý raz po sebe a znova bol podľa hodnotenia Flashscore najlepším hráčom v zápase. V 54. minúte stretnutia na pôde Skalice videl zlé postavenie brankára Lukscha a z veľkej diaľky ho presnou strelou nachytal "na hruškách".

Hráč kola: Martin Rymarenko

Útočník Dukly sa postupne stáva podobne nenahraditeľnou postavou, akou je kapitán Polievka. Dvadsaťštyriročný hráč strelil v tejto sezóne už deväť gólov a je druhým najlepším strelcom Niké ligy, viac zásahov zaknihoval iba jeho spoluhráč. Na rovnaký počet sa dostali ešte Čavrič a Dávid Ďuriš, ale tí v zime prestúpili.

Rymarenko a jeho čísla proti Skalici.
Rymarenko a jeho čísla proti Skalici.Flashscore/FB: MFK Dukla Banská Bystrica

Rymarenko celkovo prispel na dvanásť presných zásahov (9+3), čo ho radí na šieste miesto. V najvyššej súťaži pôsobí od ročníka 2021/22, dokopy zaznamenal 19 gólov. Na predošlých desať potreboval dva roky, ale ak bude pokračovať v aktuálnej forme, prekoná to za jedinú sezónu. Nie je vylúčené, že bude atakovať svoj zatiaľ najlepší seniorský rok (2020/21), v ktorom za druholigový Šamorín nastrieľal 14 zásahov.