Straka priblížil Michalovce k záchrane: Budem mužstvo bičovať, aby sme dosiahli cieľ

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Straka priblížil Michalovce k záchrane: Budem mužstvo bičovať, aby sme dosiahli cieľ
Michalovce pod Strakovou taktovkou ešte neprehrali.
Michalovce pod Strakovou taktovkou ešte neprehrali.Profimedia
Trénerovi Františkovi Strakovi (65) sa v ďalšej záchranárskej misii v Niké lige mimoriadne darí. Pod jeho vedením Michalovce v piatok večer zdolali vo východoslovenskom derby Košice 1:0 a pripísali si tretie víťazstvo za sebou.

So Strakom na lavičke už v štyroch zápasoch ani raz neprehrali. Za Košicami, ktoré sú aktuálne na desiatom mieste a majú istotu účasti v najvyššej súťaži aj v budúcej sezóne, zaostávajú iba o dva body. Jedenásty tím tabuľky čaká baráž.

"Urobili sme ďalší krok k tomu, aby sme sa dostali tam, kde všetci chceme byť. Mužstvo pochopilo, o čo ide," povedal po zápase Straka. "Bol to nesmierne dôležitý súboj, nielen preto, že išlo o derby, ale aj o veľký zápas. Som rád, že sme ho dokázali zvládnuť," doplnil český tréner.

Štatistika derby o východ.
Štatistika derby o východ.Flashscore

Jediný gól stretnutia strelil v siedmej minúte stredopoliar Stanislav Danko. Košice hrali od 32. minúty s desiatimi mužmi po tom, čo brankár Cristiano Figueiredo dostal červenú kartu, keď sa mimo pokutové územie dotkol lopty rukou.

"Budem naďalej bičovať mužstvo, aby sme dosiahli náš cieľ. Toto víťazstvo má pre nás veľkú cenu, pretože Košice majú kvalitu. Musíme zostať pokorní a pracovať ďalej," zdôraznil Straka.

Situácia v tabuľke.
Situácia v tabuľke.Flashscore

Šesťdesiatpäťročný kormidelník vo februári nahradil odvolaného Petra Struhára a do slovenskej ligy prišiel v podobnej situácii ako pred rokom. Vtedy Trenčín prevzal v marci na predposlednom mieste, ale pod skúseným českým trénerom získal tím v ôsmich zápasoch 14 bodov a skončil deviaty. 

Michalovce - Košice 1:0