Michalovce zahodili množstvo šancí, ale Košice zdolali. Manko stiahli na dva body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovce zahodili množstvo šancí, ale Košice zdolali. Manko stiahli na dva body

Zemplínčania predvádzajú pod vedením Františka Straku výbornú formu a tlačia sa preč aj z barážovej priečky.
Zemplínčania predvádzajú pod vedením Františka Straku výbornú formu a tlačia sa preč aj z barážovej priečky.Profimedia
V piatkovej predohrávke 2. kola nadstavby Niké ligy v skupine o udržanie sa vyhrali futbalisti Michaloviec proti Košiciam tesne 1:0. Z jedenástej priečky tak na nováčika strácajú už iba dva body.

Michalovce - Košice 1:0

Michalovce začali aktívne a už po niekoľkých desiatkach sekúnd si našiel odrazenú loptu pred malým vápnom van Kessel, lenže vo vyloženej príležitosti ju netrafil dobre. Zakrátko spomínaný skúsený útočník prihrával do päťky, kde Innocenti hrací predmet posunul nešťastne pred seba a Stanislav Danko krásnym volejom zblízka otvoril skóre stretnutia.

Prvým gólom v tejto sezóne Niké ligy si dal pekný predčasný darček k nedeľným 30. narodeninám. Medved síce mohol vyrovnať, ale zoči-voči Frelihovi nasmeroval strelu do slovinského legionára, nakoniec sa mával aj ofsajd. Hosťom chýbal na lavičke jej šéf Ján Kozák ml., ktorý sledoval súboj z  tribúny, keďže mal trest za žlté karty. Dôležitý moment prišiel po polhodine hry.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Pas za obranu na Marcina chcel vysoko pred šestnástkou odohrať brankár Cristiano Figueiredo, ale nebol pri lopte včas. V snahe zabrániť najhoršiemu nakoniec nešťastne zahral rukou, za čo videl červenú kartu. Medzi tri žrde tak musel ísť z lavičky Kira. Michalovce sa naplno snažili využiť presilovku hlavne na začiatku druhého dejstva.

Van Kessel z dobrej pozície prestrelil brvno a volej Marcina smerujúci presne k žrdi vytesnil Kira. Zakrátko z diaľky napriahol Magda, pričom len o centimetre minul roh košickej svätyne. Šance na domácej strane síce prichádzali, no góly nie. Arevalo sa voľný na päťke zamotal, následne Marcin ani dvomi strelami zblízka nedostal loptu do siete.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Najskôr pred bránkovou čiarou zachránil Hočko a druhý pokus zneškodnil Kira. Michalovce však zápas dotiahli do úspešného konca a v Niké lige vyhrali tretí raz po sebe, čo sa im naposledy podarilo na prelome septembra a októbra 2021. Navyše ťahajú šnúru štyroch duelov bez prehry, čo je najdlhšia od prelomu februára a apríla 2023.

Vtedy Zemplín nepoznal chuť prehry až osemkrát v rade. Čo je momentálne pre zverencov trénera Straku najpodstatnejšie, z jedenástej priečky strácajú na desiate Košice už iba dva body. Hostia ukončili šnúru štyroch stretov bez prehry.