Žofčáka láka ďalší rekordný zápis. Čo si želá ligová ikona pred derby s Košicami?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žofčáka láka ďalší rekordný zápis. Čo si želá ligová ikona pred derby s Košicami?
Žofčák na trávnikoch zreje ako víno.
Žofčák na trávnikoch zreje ako víno.MFK Zemplín Michalovce
V dejinách najvyššej slovenskej súťaže sa už nezmazateľne zapísal medzi ikony. K svojmu menu nedávno nasmeroval ďalšie rekordné zápisy. Reč je o Igorovi Žofčákovi (40). Kapitán MFK Zemplín Michalovce svoju kvalitou a výkonmi na ihrisku dokazuje, že vek je len číslo. Po dosiahnutí míľnikov ho teraz spolu s jeho tímom čaká východniarske derby s Košičanmi.

V súvislosti so Žofčákom je už dlhšie spájaná téma naťahovania sa o rekord s Tomášom Ďubekom. Obaja futbalisti sú totiž na čele historickej tabuľky v počte súťažných štartov jednotlivcov v najvyššej lige. Práve ich mužstvá sa 9. marca stretli v prvom kole nadstavbovej časti Niké ligy. V rámci skupiny o udržanie sa v Zlatých Moravciach z dôležitého úspechu tešili Michalovčania.

Po tomto súboji mal líder Zemplínčanov o jeden dôvod na radosť viac - zaknihoval svoje 462. vystúpenie a osamostatnil sa na vrchole spomínaného rebríčka. Jeho náprotivok Ďubek do vzájomného merania síl nezasiahol a ostal na čísle 461.

"S Ďubom som sa pred zápasom bavil a vravel som mu, nech už konečne obuje kopačky. Pre Zlaté Moravce je veľmi potrebný hráč, osobne si myslím, že mužstvu má čo dať,“ prezradil Žofčák pre ligový web.

Michalovce sa s ViOn-om stretli aj pár dní predtým, keď svojho súpera hostili v poslednom kole základnej časti. Po zápase sa radovali z triumfu 4:1, ku ktorému gólom prispel aj ich oddaný kapitán a vo veku 40 rokov a 327 dní sa stal najstarším autorom presného zásahu na najvyššom ligovom poschodí futbalového Slovenska. 

Michalovce sa naposledy tešili z cenných triumfov.
Michalovce sa naposledy tešili z cenných triumfov.MFK Zemplín Michalovce

Najbližšie narodeniny oslávi michalovský rodák 10. apríla a reálne sa preňho javí strelenie gólu aj po ich oslave. "Nejaké konkrétne číslo si nedávam. Čo sa týka gólov, chcel by som skórovať ako 41-ročný," vravel pred mikrofónom TV Markíza.

Aktuálne 11. celok Niké ligy na začiatku jari takmer obral o všetky body Žilinu, následne dvakrát pokoril Zlaté Moravce. Príchod trénera Františka Straku sa preto zdá byť správnou voľbou. V čom je čaro nového lodivoda? "Hrával v Nemecku, tamojšiu školu má asi rád. Chce, aby bolo mužstvo disciplinované a takticky dobre pripravené. Aby na ihrisku hráči dodržiavali to, čo sa povie,“ priblížil Žofčák pre stránku ligy.

V druhom dueli skupiny o udržanie čaká hráčov zo Zemplína východniarske derby s tímom z metropoly regiónu. Na svojej pôde privítajú Košičanov, s ktorými sa v aktuálnom ročníku stretli dvakrát a v oboch prípadoch prehrali. Čo si pred stretom tabuľkových susedov želá ligový rekordér? "Nech fanúšikovia prídu povzbudiť či už nás, alebo Košice. Verím, že bude dobrá atmosféra a dobrý zápas,“ uzavrel.

Tabuľková situácia druhej šestky Niké ligy.
Tabuľková situácia druhej šestky Niké ligy.Flashscore