Výrazné oslabenie už tak neefektívnej ofenzívy. Soares opúšťa Trenčín a mieri na Ukrajinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výrazné oslabenie už tak neefektívnej ofenzívy. Soares opúšťa Trenčín a mieri na Ukrajinu
Soares mení najvyššiu slovenskú za najvyššiu ukrajinskú súťaž.
Soares mení najvyššiu slovenskú za najvyššiu ukrajinskú súťaž.astn.sk
Futbalisti spod hradu Matúša Čáka majú v ostatnom období najväčší problém s koncovkou. Neefektivita ich stála miesto medzi najlepšou šesticou Niké ligy. Najnovšie prišli o svoju ofenzívnu kreatívnu zložku. Eynel Soares (24) prestúpil do ukrajinského LNZ Čerkasy. Kluby transfer oznámili na svojich informačných kanáloch.

Trenčania vstúpili do nadstavbovej časti v skupine o záchranu bezgólovou remízou na pôde Košíc. Vonku nevyhrali siedmy duel v rade. V šiestich z nich nestrelili ani gól. V novej Košickej futbalovej aréne hrali už bez legionára z Kapverd.

Ukrajinská súťaž má za sebou neúplných 20 kôl. Tím Čerkasy nastúpil do 20 zápasov (6-7-7), s 25 bodmi mu patrí ôsma priečka. Na prvý Šachtar stráca 15 bodov.

Štatistiky Soaresa v ostatných sezónach.
Štatistiky Soaresa v ostatných sezónach.Flashscore

Eynel Soares stihol v prebiehajúcom ročníku odohrať 22 zápasov, v ktorých vsietil päť presných zásahov a pridal dve asistenie. Z celkovo troch sezón v drese AS Trenčín prežíval najlepšiu.

Do klubu prišiel ľavý krídelník v januári 2022 po tom, čo sa nedokázal naplno presadiť v portugalskej Brage. Na trávnikoch slovenskej najvyššej súťaže zaznamenal 64 stretnutí s bilanciou deväť gólov a jedenásť asistencií. Ďalších 11 vystúpení s bilanciou 1+2 zaknihoval v Slovenskom pohári. 

"Bolo mi cťou reprezentovať tento klub. Ďakujem za všetko, Trenčín," citoval Soaresove slová na rozlúčku klubový web astn.sk.