Slovan ťahá proti Trnave v nadstavbe úspešné série. Derby prináša málo gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan ťahá proti Trnave v nadstavbe úspešné série. Derby prináša málo gólov
V súbojoch Slovana a Trnavy je to vždy na ostrie noža.
V súbojoch Slovana a Trnavy je to vždy na ostrie noža.TASR
Najväčšia slovenská rivalita napíše v nedeľu svoju 171. kapitolu. Slovan a Trnava sa proti sebe stretli v rámci nadstavby Niké ligy celkovo deväťkrát, takže oboch čaká v tejto fáze jubilejný desiaty duel. Model, ktorý rozoberáme v článku, je od ročníka 2017/2018, keď sa tabuľka začala v novej ére rozdeľovať na skupinu o titul, resp. skupinu o záchranu.

Celkovo platí, že veľa gólov v týchto dueloch nepadá. Dvakrát sa totiž zrodila remíza 0:0, v štyroch prípadoch jedno z mužstiev vyhralo najtesnejším rozdielom 1:0 a počas ostatných troch duelov padli po tri presné zásahy. Dokopy je to trinásť gólov v spomínaných deviatich vzájomných súbojoch.

O dva góly sa postaral Aleksandar Čavrič, zakaždým rozhodol o výhre 1:0. Od zimy však pôsobí v japonskej najvyššej súťaži. Rovnako dva zaznamenal Milan Ristovski, ktorému sa to navyše podarilo počas jediného duelu v máji 2021, keď prispel k najvyššej výhre v týchto zápasoch (3:0), oba zásahy padli z pokutového kopu. Takisto ani reprezentant Severného Macedónska už na slovenských trávnikoch nefiguruje. 

Slovan - Trnava (nedeľa, 17:30)

Zaujímavé je, že iba o jeden gól sa postaral slovenský hráč. Boris Godál premenil v apríli 2018 penaltu, ale na body to nestačilo. Čavrič strelil v prvej minúte najrýchlejší gól. Až tri padli v 84. minúte, postarali sa o ne Ratao, Ristovski a Šaponjič. Dokopy tri červené karty videli Čavrič, Karhan a Škrtel.

Posledných päť zápasov Slovana a Trnavy v rámci všetkých súťaží.
Posledných päť zápasov Slovana a Trnavy v rámci všetkých súťaží.Flashscore

Pred štartom aktuálnej sezóny sa nadstavba hrala šesťkrát. Počas ročníka 2018/19 ale Spartak nepostúpil do prvej šestky, takže so Slovanom v nej nehral. Aj na úkor Trnavy sa vtedy do skupiny o titul dostali napríklad Michalovce či Sereď. Ročník 2019/20 mal upravené pravidlá, každý s každým hral iba raz, nie tradične dvakrát (covidové opatrenia, pozn. aut.).

Oba celky zažili krátku sériu dvoch výhier po sebe, viackrát v rade sa to nikomu nepodarilo. Slovan ale momentálne má šnúru štyroch duelov bez prehry, pričom ju môže predĺžiť. Trvá od sezóny 2021/22, navyše belasí neinksaovali už 366 minút v rade, čo je takisto najviac.

Zo spomínaných deviatich zápasov štyrikrát vyhral Slovan, v troch prípadoch sa tešila Trnava a dva razy sa zrodila remíza.

Predošlé zápasy Slovana.
Predošlé zápasy Slovana.Flashscore

Výsledky všetkých zápasov

2022/23

Slovan - Trnava 1:0

Trnava - Slovan 0:0

2021/22

Slovan - Trnava 1:0

Trnava - Slovan 0:1

2020/21

Trnava - Slovan 3:0

Slovan - Trnava 1:2

2019/20

Slovan - Trnava 0:0

2017/18

Slovan - Trnava 2:1

Trnava - Slovan 1:0

Predošlé zápasy Trnavy.
Predošlé zápasy Trnavy.Flashscore