Dobre brániť a udrieť z kontier. Plán Ružomberka vyšiel, Podbrezová ľutuje zahodené šance

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dobre brániť a udrieť z kontier. Plán Ružomberka vyšiel, Podbrezová ľutuje zahodené šance
Ružomberok triumfoval na pôde Podbrezovej.
Ružomberok triumfoval na pôde Podbrezovej.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Ružomberok v priebehu dvoch týždňov druhý raz zdolal Podbrezovú. Najskôr na domácom trávniku uspel 2:1 a zabezpečil si senzačný postup do prvej šestky, v sobotu na Horehroní triumfoval 2:0.

Proti sebe nastúpili dva rôzne štýly. Zatiaľ čo Podbrezová chcela tvoriť hru, tak Ružomberok zatiahnutý čakal na možné protiútoky. Domáci nevyužili viaceré šance, najväčšiu mal v závere obranca Bartoš, zblízka proti nemu skvelý zákrok pravou rukou vytiahol Frühwald. Hostia udreli po chybe Reháka a následne z centrovanej lopty.

Pri oboch zásahoch bol Jan Hladík, ktorý prvý strelil a na druhý asistoval: "Pri mojom góle chcel brankár asi hrať konštruktívne, keďže to je hre Podbrezovej vlastné, dával to krížne. Ja som to zatváral, vystihol som loptu a už som to nemal ťažké," opisoval moment po tom, ako zaváhal Rehák.

Podbrezová - Ružomberok 0:2

"Prvý polčas bol z našej strany opatrný. Chceli sme hrať to, čo nám je vlastné, čiže brániť a spoliehať na rýchle protiútoky. To sa nám v prvom dejstve nedarilo, ale v druhom to vyšlo a dali sme dva góly. Mali sme ľahké straty, boli sme viac priamočiari," hodnotil Hladík.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Ružomberok až na prehru proti Slovanu vyhral všetkých šesť ostatných jarných stretnutí. Do toho počítame päť duelov Niké ligy a jeden v Slovenskom pohári. "Snažíme sa hrať z pevnej defenzívy, byť organizovaní. Súperi si nevytvárajú nejaké šance a nedostávame veľa gólov, navyše ich dávame z protiútokov. Takto nám to sedí," podotkol Hladík.

Na tento herný štýl bol pripravený aj podbrezovský tréner Roman Skuhravý, no jeho mužstvo výhru 5:0 z prvého tohtosezónneho stretnutia nenapodobnilo:

"Očakávaný priebeh zápasu z oboch strán. Do prvého gólu sme boli dobrí v založení útoku a prechode, dobre sme bránili, súpera sme do ničoho nepustili. Potom však prišla desaťminútovka, keď bolo vidieť, že nás obarilo," tvrdil na tlačovke.

"Za stavu 0:2 som však videl túžbu dať minimálne kontaktný gól. Šance sme si vypracovali, ale, bohužiaľ, žiadny gól nepadol. Od nepamäti existuje futbal medzi mužstvami, ktoré chcú tvoriť a tímami, ktoré bránia a čakajú na svoju príležitosť. Dnes vyhralo mužstvo, ktoré to robilo dobre a počkalo si," doplnil český lodivod.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Zahodené príležitosti mrzeli takisto obrancu Mareka Bartoša: "Bohužiaľ, nepremenené šance nás potrestali, gól sme nedali a v podstate z dvoch detinských chýb sme dostali dva góly. Musíme viac veriť, že gól môžeme dať z hocijakej šance. Je jedno, ako by sme ho dali, či kolenom, alebo hocičím, nemali sme v tom šťastie. Musíme na tom popracovať," hovoril.

Železiari nevyužili eufóriu z stredajšej výhry na pôde Slovana, hoci samotný Bartoš potvrdil, že od ďalšieho dňa sa už mužstvo sústredilo na ligu: "Ja som na to zabudol už vo štvrtok. V stredu sme si to užili, ale neoslavovali sme. Sústredili sme sa na ďalšie stretnutie, ktoré sme chceli vyhrať," dodal.