DAC sa dotiahol na Trnavu. Skalica vyhrala po piatich kolách, ViOn s piatym bodom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
DAC sa dotiahol na Trnavu. Skalica vyhrala po piatich kolách, ViOn s piatym bodom
Aktualizované
Žilinčania vonku nevyhrali štyri kolá.
Žilinčania vonku nevyhrali štyri kolá.TASR
Pred reprezentačnou prestávkou si futbalisti z najvyššej slovenskej súťaže museli splniť svoje povinnosti v 2. nadstavbovom kole. Ofenzívna i výsledková mizéria Trenčanov pokračuje, keď na svojom umelom trávniku nestačili na Skalicu. ViOn vydoloval spod Urpína piaty bod v ročníku. Podbrezová nenadviazala na cenný pohárový skalp z Tehelného poľa a pred svojimi fanúšikmi odovzdala tri body Ružomberku. Dunajskostredčania uspeli doma so Žilinou.

SKUPINA O TITUL

Podbrezová - Ružomberok 0:2

Súboj tabuľkových susedov a dvoch semifinalistov Slovnaft Cupu. Zopakovali si ho po dvoch týždňoch, keď sa pod Čebraťom stretli v poslednom kole základnej časti. Výsledkovo sa však nič nezmenilo. Znova triumfovali zverenci Ondřeja Smetanu. Po prehre s belasými sa vracajú na víťaznú vlnu. Po zmene strán sa o gól a asistenciu Boďovi postaral Hladík. 

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Vďaka trom bodom sa Liptáci posunuli v tabuľke práve pred súpera, ktorého v sobotu zdolali v Zelpo aréne a vytvorili si trojbodový náskok. Zároveň sa dotiahli na DAC, ktorý má podvečer pred sebou stretnutie so Žilinou

Dunajská Streda - Žilina 2:1

Hráči Xisca Muňoza zareagovali tým najlepším spôsobom. Nielen na prehru z Trnavy rozdielom triedy, ale najmä na doťahujúci sa Ružomberok. Na domácej pôde sa dostali do vedenia krátko po zmene strán, keď sa presadil hlavou Brunetti. Hostia síce o desať minút na to vyrovnali, ale v 78. minúte od 17. decembra strelecky prihlásil o slovo Trusa a rozhodol aj o troch bodoch. Žilinča nevyhrala vonku štvrtý súboj v rade. 

Štatistika výhry DAC-u.
Štatistika výhry DAC-u.Flashscore

SKUPINA O UDRŽANIE SA 

Banská Bystrica - Zlaté Moravce 0:0

Polčas hrôzy. Aj tak by sa dala nazvať úvodná štyridsaťpäťminútovka z pohľadu Dukly. Najskôr šprintoval za loptou kapitán Róbert Polievka, ktorého zradil pravý stehenný sval. Následne pálil dvakrát zblízka neúspešne Záhumenský.

Pri prvom pokuse trafil Suľu, pri druhom ho vychytal debutant v bráne hostí Patrik Richter. Jednotka Patrik Lukáč laboruje so zraneným trieslom. Skórovať mohli aj hostia, no po štandardke Brenkusa, ktorú podcenil Hruška, mieril Tabatadze na zadnej žrdi do konštrukcie.

Pohľad na bezgólovú remízu cez štatistiky.
Pohľad na bezgólovú remízu cez štatistiky.Flashscore

V nadstavenom čase mužstvo Mária Auxta prišlo aj o stopéra Borisa Godála, ktorému taktiež nedovolil pokračovať stehenný sval. Banskobystričania ťahajú trojzápasovú sériu bez prehry, ale na triumf zo Skalice nenadviazali. ViOn získal piaty bod, ale nevyhral už 27 kôl v rade.

Trenčín - Skalica 1:3

Najväčšie prekvapenie sobotného programu priniesol súboj pod hradom Matúša Čáka. Zverenci Pavla Majerníka nevyhrali päť kôl, ale všetko si vynahradili proti trápiacemu sa Trenčínu. Hráči AS čakali na presný zásah 329 minút. Domáce tribúny potešil Artur Gajdoš, keď znižoval na 1:2, lenže ani jeho zásah nedodal mužstvu potrebný impulz. Záhoráci uzavreli stret ešte v prvom dejstve, keď v nadstavenom čase pridali tretí zásah. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Deviata Skalica má v tabuľke bezpečný osembodový náskok na desiate Košice. Pozíciu pred ňou je práve Trenčín, ktorý má napriek prehre o deväť bodov viac. Hostia vyhrali v jarnej časti premiérovo.