Trnava zdolala Slovan na desiaty pokus, belasým pripravila prvú domácu prehru v lige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava zdolala Slovan na desiaty pokus, belasým pripravila prvú domácu prehru v lige

Trnava si z Tehelného poľa odviezla plný počet bodov.
Trnava si z Tehelného poľa odviezla plný počet bodov.TASR
Dlhých desať stretnutí čakal Michal Gašparík (42), aby premiérovo v kariére vyzrel na svojho náprotivka Vladimíra Weissa st. (59). Kormidelníkovi Spartaka sa to podarilo v 171. derby. V ideálnom čase, keďže vďaka trom bodom sa Trnavčania dostali o bod na druhú priečku pred Žilinu.

Slovan Bratislava - Spartak Trnava 0:2

Obaja sa stretli na Tehelnom poli opäť po dvoch týždňoch. Belasí tentoraz nemohli využiť viacero hráčov. Pre rodinné dôvody chýbal Blackman. Červenú kartu zo Slovnaft Cupu si za vypadnutie preniesol do Niké ligy Gerson Rodrigues. Zranení boli stále Weiss so Strelcom. Voľno a povolenie odcestovať do Gruzínska dostala pred barážou o EURO od trénera Weissa dvojica Kankava a Kašia. Na opačnej strane laboroval so zranením Štetina. Po treste sa do akcie vrátil Šulek

V poradí 171. najväčšie slovenské derby malo od úvodu tempo, ale príliš málo vzruchu pred jednou či druhou bránou. Zmenilo to zakončenie spoza šestnástky Marcelliho, ktorý mieril vedľa ľavej žrde. Na konci prvej pätnásťminútovky prerušili priebeh domáci priaznivci so svojou pyro šou. V súboji sa po niekoľkých minútach pokračovalo. 

Štatistika 171. derby.
Štatistika 171. derby.Flashscore

Hneď po "reštarte" mohol otvoriť rezultát Barseghjan, no po kolmici Toliča zoči-voči Takáčovi zlyhal. Čo nevyšlo jemu, vyšlo na druhej strane Oforimu v 21. minúte. Po jeho prudkom centri zľava si loptu na bližšej žrdi zrazil do vlastnej siete brániaci Wimmer. Celú situáciu preveroval systém VAR pre prípadný ofsajd, ale zásah nakoniec platil - 0:1. Trnava sa na Tehelnom poli strelecky presadila po 233 minútach. 

Po zmene strán vyvíjal Slovan tlak. Obliehal pokutové územie červeno-čiernych, ale žiadne nebezpečné príležitosti si nevypracoval. A tak prišiel v 81. minúte tvrdý trest. Bajrič podcenil na polovici situáciu, čo okamžite využil Michal Ďuriš na sólo, ktorým poslal svoj tím do dvojgólového vedenia - 0:2. Pre skúseného kanoniera to bol deviaty presný zásah v ročníku. Hostia sa k ďalším šanciam nedostávali, urputne sa bránili v hlbokom bloku a odolali až do konca.

Flashscore známky pre obe základné zostavy.
Flashscore známky pre obe základné zostavy.Flashscore

Belasí zaznamenali vôbec prvé domáce ligové zlyhanie v prebiehajúcom ročníku. Nevyužili tak zaváhanie žlto-zelených a neodskočili na 19 bodov. Majú pätnásť, pretože spartakovci ho využili dokonale a prvýkrát od mája 2021 zabodovali proti Slovanu naplno a o bod predbehli na druhej priečke Žilinu.