Tretí vzájomný zápas v sezóne s rovnakým výsledkom. DAC si opäť s Liptákmi delil bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tretí vzájomný zápas v sezóne s rovnakým výsledkom. DAC si opäť s Liptákmi delil bod
Ilustračná foto z predchádzajúceho zápasu.
Ilustračná foto z predchádzajúceho zápasu.TASR
Veľký piatok otvorila predohrávka veľkonočného 3. nadstavbového kola pod Čebraťom. Rozbehnutý Ružomberok privítal Dunajskú Stredu. Duel príliš veľa futbalovej krásy nepriniesol, obaja sa rozišli zmierlivo po výsledku 1:1.

Ružomberok - Dunajská Streda 1:1

Na lavičku domácich sa vrátil tréner Ondřej Smetana, ktorý predchádzajúce kolo, pre kartový trest, sledoval iba z tribúny. Úvod súboja priniesol opatrnosť z oboch strán. Hra sa odvíjala medzi oboma šestnástkami. Až zhruha v polovici prvého dejstva si dokázala vytvoriť tlak Dunajská Streda, ktorá začala obliehať domáce pokutové územie. 

Plynula z toho obrovská príležitosť, v ktorej sa v 29. minúte ocitol v strede šestnástky Herc, lenže v dobrej pozícii pálil pravačkou vedľa ľavej žrde. Hráči DAC-u pokračovali v aktivite, vďaka ktorej si vytvorili jeden z centrov a po ruke brániaceho hráča ukázal arbiter Dzivjak po kontrole cez systém VAR na biely bod. Loptu naň si v 37. minúte postavil Koné a strelou k pravej žrdi prekonal Ťapaja - 0:1.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Ružomberčania sa k streleckému pokusu medzi tri žrde nedostali. Naopak, inkasovať mohli krátko po zmene strán, keď zblízka pálil zľava Mendez, no Ťapaj vytiahol výborný zákrok. Obraz hry sa príliš nezmenil, stal sa z toho boj na jednej i druhej strane. S naplnením hodiny hry si vypracovali Liptáci ojedinelú štandardku. Priamy kop rozohral striedajúci Tučný a exportným gólom vyrovnal na 1:1. 

V 74. minúte urobil Mojžiš obrovskú chybu, keď jeho malú domov vystihol Gouré, no zoči-voči Ťapajovi zlyhal. Stretnutie sa dohralo za nerozhodného stavu. Aj tretí vzájomný stret v prebiehajúcom ročníku sa skončil rovnakým rezultátom. Domáci tím dohrával bez vylúčeného Tučného.

Dunajskostredčania sa k druhej Žiline nepriblížili, strácajú tri body a práve Ružomberku z piatej priečky neodskočili, stále je rozdiel trojbodový. Zverenci Ondřeja Smetanu na jar prehrali iba raz, proti belasým.