Musíme do toho vložiť srdce, emóciu a nasadenie, hlási Kozák pred duelom na pôde ViOn-u

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Musíme do toho vložiť srdce, emóciu a nasadenie, hlási Kozák pred duelom na pôde ViOn-u
Košický kouč očakáva náročný súboj.
Košický kouč očakáva náročný súboj.FC Košice
Košičania v ostatnom ligovom vystúpení nevyužili možnosť odpútať sa od svojho prenasledovateľa z Michaloviec. Po reprezentačnej prestávke čaká mužstvo trénera Jána Kozáka ml. (43) ďalší dôležitý duel. Lodivod tímu si je vedomý, že stret so Zlatými Moravcami absolútne nemôže podceniť.

Po prehre z 15. marca na pôde Michalovčanov vládlo v kabíne Košíc určité sklamanie. Na pozápasovej konferencii to vtedy prezentoval Kozákov asistent Xavier Simoes: "Smutný zápas. V úvode nás zdobila akási nervozita, aj keď sme vedeli, v čom je sila súpera. Má silné rýchle protiútoky. Jeden sme si nepostrážili a po našej štandardke sa protivník dokázal presadiť. Po zmene strán sme sa snažili niečo vpredu vymyslieť, ale nevyšlo to." 

Zlaté Moravce - Košice (sobota, 15:00)

Nováčik Niké ligy v tej chvíli vedel, že Zemplínčania sú za ním už len o dva body. Nasledovalo dvojtýždňové voľno od ligových povinností, ktoré košický káder využil na prípravné stretnutie s lídrom druhej najvyššej maďarskej súťaže. Na štadióne KFA sa v súboji s Níreďházou zrodil bezgólový rezultát.

"Našim cieľom bolo dať priestor hráčom, ktorí sú menej vyťažení. Viacerí z nich nehrali dlhšie celý zápas, preto sme im chceli dať túto príležitosť. Okrem toho sme tento úsek využili na doliečenie zranení, takže som rád, že všetci sú zdraví. Tento týždeň sme už mali klasický týždenný mikrocyklus pred majstrovským zápasom,“ prezradil lodivod Košičanov pre klubový web.

Kozák sa následne vrátil k spomínanému východniarskemu derby na Zemplíne, z ktorého si jeho zverenci nevzali ani bod. Meranie síl bolo od 32. minúty ovplyvnené vylúčením hosťujúceho gólmana Figueireda.

"Rozhodol úvod. Zdalo sa mi, že sme boli až príliš sebavedomí, čo bolo na škodu veci. Hráči robili veci, ktoré nemali. Nebránili sme dôsledne, chybovali sme aj v rozohrávke. Po zlom rozhodnutí brankára Figueireda bolo jasné, že budeme hrať v oslabení a hoci nám snaha nechýbala, nemali sme dostatok síl na to, aby sme súpera vážnejšie ohrozili."

V najbližšom vystúpení na ihrisku posledných Zlatých Moraviec sa tak v bráne hostí opäť predstaví Matúš Kira, ktorý dochytal zápas s Michalovcami. "Svoju úlohu v derby zvládol, teraz je jasnou voľbou. Aj počas jesene odchytal dobré zápasy. V zime prišiel Figueiredo, situácia na brankárskom poste sa zmenila, pretože Cristiano podával veľmi dobré výkony. Som ale rád, že máme takých brankárov, ktorí sa dokážu zastúpiť a pomáhať mužstvu,“ zhodnotil Kozák.

Vylúčeného Figueireda vystriedal v Michalovciach Kira.
Vylúčeného Figueireda vystriedal v Michalovciach Kira.FC Košice

Hoci ViOn ešte od štartu ligového kolotoča nezaknihoval ani jediné víťazstvo, mužstvo z metropoly východu sa bude musieť mať na pozore. Jeho oponent totiž naposledy remizoval v Banskej Bystrici.

"Zlaté Moravce v ostatných troch zápasoch podali kvalitné výkony. Aj dvakrát proti Michalovciam, aj v Banskej Bystrici. Tak ako ich prehrali, mohli ich aj vyhrať. Proti Dukle odohrali zaujímavý zápas a neboli ďaleko od trojbodového zisku. Žiadne podcenenie z našej strany neprichádza do úvahy. Musíme do toho vložiť sto percent, srdce, emóciu a nasadenie," vravel košický kouč.

Desiaty a dvanásty celok aktuálnej tabuľky Niké ligy sa v tejto sezóne stretli v dvoch dueloch, v ktorých padli iba tri góly. Po septembrovej výhre Košíc 1:0 nasledovala decembrová remíza 1:1. "Oba tímy odvtedy značne zmenili kádre a náš súper aj trénera. Sme pripravení na všetko, aj na náročnejší terén. Poznáme tamojšie prostredie, vieme, čo nás tam čaká," uzavrel Kozák.

Tabuľka skupiny o udržanie pred 3. kolom nadstavby Niké ligy.
Tabuľka skupiny o udržanie pred 3. kolom nadstavby Niké ligy.Flashscore