Rodrigues zo Slovana spoznal výšku trestu, voči verdiktu sa môže odvolať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rodrigues zo Slovana spoznal výšku trestu, voči verdiktu sa môže odvolať
Rodrigues je známy svojou búrlivou povahou.
Rodrigues je známy svojou búrlivou povahou.Profimedia
Luxemburský futbalista Gerson Rodrigues (28) z bratislavského Slovana dostal podmienečný trest odňatia slobody na 18 mesiacov a peňažnú pokutu vo výške 1 500 eur. V stredu o tom rozhodol luxemburský súd, ktorý uznal Rodriguesa za vinného z troch násilných činov. Voči verdiktu sa môže odvolať, pripomenul luxemburský denník L'essentiel.

Obvinenia sa týkali domáceho násilia voči jeho bývalej partnerke i dvoch konfliktov na verejnosti. Skutky sa mali stať v marci 2019, júni a novembri 2022. Okrem 1 500 eur musí 28-ročný hráč zaplatiť aj odškodné obetiam, dovedna vyše 3 700 eur.

Jeho právny zástupca Guillaume Rauchs spochybňoval obvinenia v priebehu celého procesu a vyhlásil, že jeho klient sa už chce sústrediť predovšetkým na futbal a rodinu. Rodrigues nebol na stredajšom pojednávaní prítomný. Prokuratúra pre neho požadovala trest na 15 mesiacov s podmienečným odkladom.

Slovan angažoval Rodriguesa vo februári tohto roka na hosťovanie do konca kalendárneho roka z kyjevského Dynama a doposiaľ má za belasých na konte päť gólov v ôsmich zápasoch. Minulý týždeň nastúpil za svoju reprezentáciu v semifinále baráže o ME, Luxemburčania prehrali na pôde neskoršieho postupujúceho Gruzínska 0:2. Na konte má 60 zápasov a 21 gólov v národnom tíme.

Štatistiky Rodriguesa v Niké lige.
Štatistiky Rodriguesa v Niké lige.Flashscore