Flashscore zostava 2. kola nadstavby Niké ligy: Trusa zatienil trio zo Skalice a Dukly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 2. kola nadstavby Niké ligy: Trusa zatienil trio zo Skalice a Dukly
Trusa bol najlepšie hodnoteným hráčom 2. kola nadstavby.
Trusa bol najlepšie hodnoteným hráčom 2. kola nadstavby.FC DAC 1904 Dunajská Streda
Druhé kolo nadstavbovej časti Niké ligy prinieslo zaujímavé individuálne výkony, z ktorých Flashcore Správy vytvorili ideálnu zostavu. Jej najlepšie hodnoteným hráčom je dunajskostredský útočník Matej Trusa (23).
Ideálna zostava 2. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.
Ideálna zostava 2. kola nadstavby Niké ligy podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Matúš Hruška (Banská Bystrica) 7,9

Najvyššiu známku spomedzi brankárov dostal znova banskobystrický gólman, ktorý udržal piate čisté konto v sezóne. Proti Zlatým Moravciam predviedol päť zákrokov, ale nakoniec spokojný byť nemohol, keďže Dukla chcela viac ako jeden bod. Ešte viac ju mrzia zranenia Godála a kapitána Polievku. Pod Urpínom to nebola dobrá sobota.

Obrancovia

Samuel Suľa (Zlaté Moravce) 8,1

Obranca Zlatých Moraviec odohral asi svoj najlepší zápas v sezóne aj pre to, že ViOn udržal čisté konto, čo sa mu podarilo prvýkrát v sezóne. V každom z predošlých 23 stretnutí totiž posledný tím tabuľky inkasoval. Každopádne, bod v momentálne situácii nič nerieši.

Ivan Mensah (Banská Bystrica) 8,1

Ghanský obranca po príchode na hosťovanie zo Žiliny potreboval trochu času, aby sa zžil s novým tímom, ale nastúpil druhý raz po sebe a predviedol naozaj zodpovedný výkon, ktorý ešte vygradoval, keď zadné rady Dukly prišli o skúseného Godála. Mladík naznačil, že má v sebe veľa futbalovej kvality.

Martin Černek (Skalica) 8,1

V 37. zápase medzi slovenskou elitou strelil svoj prvý gól, ktorý bol naozaj parádny. Černek dostal loptu za obranu, vo vzduchu si ju posunul a potom volejom prekonal Kukučku. Zároveň išlo o víťazný zásah Skalice pri dôležitej výhre na pôde Trenčína. Vďaka tomu majú Záhoráci pred Košicami už osembodový náskok.

Franck Bahi (Michalovce) 7,7

Michalovce pod trénerom Strakom získali desať z dvanástich možných bodov. Podiel na tom má aj guinejský ľavý obranca, ktorý na ľavej strane defenzívy pracuje veľmi dobre smerom dozadu, ale aj dopredu. Vie podporiť útok, zakombinovať a poslať loptu do nebezpečných pozícií.

Stredopoliari

Adam Morong (Skalica) 7,8

Skalický krídelník strelil pri výhre nad Trenčínom tretí gól v sezóne, pričom len raz ich zaznamenal v najvyššej súťaži za jediný ročník štyri. Momentálne má na konte i jednu asistenciu. Pod hradom Matúša Čáka skóroval v nadstavení prvého polčasu, na čo už domáci nedokázali odpovedať.

Ľubomír Willwéber (Banská Bystrica) 7,8

Dlhoročný hráč Banskej Bystrice patril spoločne s Mensahom a Hruškom medzi kľúčových hráčov v defenzíve, no čisté konto nebolo pre Duklu dostatočné. Willwéber síce nie je žiadnou hviezdou, ale dlhodobo podáva vyrovnané a zodpovedné výkony.

Stanislav Danko (Michalovce) 7,7

V piatok si dal najlepší darček k nedeľným 30. narodeninám, pretože jeho krásna akrobatická strela rozhodla o výhre Michaloviec nad Košicami. Danko skóroval v najvyššej súťaži prvý raz od marca 2020, keď to bolo rovnako za Zemplín. Najvýchodnejší tím súťaže stráca z jedenástej priečky na desiate Košice už iba dva body.

Róbert Matejov (Skalica) 8,5

Skúsený krídelník dokazuje, že do starého železa ešte nepatrí. Pred sezónou sa vrátil zo štrnásťročnej anabázy v Česku a teraz zažil najlepší duel za Skalicu. Najskôr sám otvoril skóre stretnutia a potom presným pasom za obranu našiel pri víťaznom zásahu Černeka. Na dvoch góloch v jednom dueli sa podieľal naposledy počas v auguste 2016.

Útočníci

Matej Trusa (Dunajská Streda) 8,7

Mladý útočník podáva v Dunajskej Strede často nevyrovnané výkony, ale teraz zažil asi svoj najlepší duel v drese DAC-u. Bol pri oboch zásahoch počas výhry nad Žilinou. Najskôr našiel prihrávkou Brunettiho a krátko pred koncom sa postaral o víťazný gól.

Jan Hladík (Ružomberok) 8,1

Český útočník bol kľúčovou postavou pri výhre Ružomberka na pôde Podbrezovej. Na ihrisko síce prišiel až na druhý polčas, ale v ňom prečítal nepodarenú rozohrávku brankára Reháka a úvodným gólom prakticky rozhodol. Potom ešte presným centrom našiel nohu Boďu, takže pridal aj asistenciu a zažil najlepší zápas v Niké lige.

Hráč kola: Matej Trusa

Dunajskostredský útočník odohral jeden z najlepších duelov od príchodu z Plzne. Počas aktuálnej sezóny má na konte štyri góly a tri asistencie. V lige strieľa presne iba do sietí tímov z prvej šestky, keďže prekonal aj defenzívy Slovana, Podbrezovej a Ružomberka. Okrem toho zaznamenal tri góly v Slovenskom pohári, jeden v predkole EKL.

"Kto si počká, ten sa dočká. Som šťastný, že som konečne prelomil strelecké suchoty, najdôležitejší je však úspech mužstva. Trochu sa to so mnou ťahalo, ale snažil som sa v tom neutápať. Dôležité bolo, že som sa pravidelne dostával do šancí a teraz mi to tam konečne aj padlo," povedal Trusa pre klubový web.