Opäť odpočet bodov v Anglicku? Leicester mal porušiť finančné pravidlá, prípad rieši komisia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Opäť odpočet bodov v Anglicku? Leicester mal porušiť finančné pravidlá, prípad rieši komisia

Leicester sa bude brániť pred možným trestom.
Leicester sa bude brániť pred možným trestom.Reuters
Leicester City by mohol čeliť odpočtu bodov po tom, čo Premier League postúpila jeho prípad nezávislej komisii. Dôvodom je údajné porušenie pravidiel o povolených výdavkoch.

Premier League uviedla, že Leicester, ktorý v minulej sezóne zostúpil do Championship, nepredložil svoje auditované finančné účty. "Údajné porušenie sa týka hodnoteného obdobia končiaceho sa sezónou 2022/23, keď bol klub členom Premier League. Konanie bude prebiehať v súlade s harmonogramom, ktorý stanoví nezávislá komisia" znie vo vyhlásení.

Vedenie klubu je prekvapené a sklamané z rozhodnutia ligy obviniť ho napriek tomu, že už nie je účastníkom najvyššej súťaže. "LCFC je aj naďalej ochotný konštruktívne spolupracovať s Premier League a EFL s cieľom nájsť správne riešenie prípadných obvinení, a to správnymi orgánmi a v správnom čase," odkázali Foxes vo svojom stanovisku.

"Klub sa naďalej starostlivo radí o svojej pozícii a v prípade potreby sa bude naďalej brániť pred akýmikoľvek nezákonnými krokmi futbalových orgánov, ak sa budú snažiť uplatniť svoju jurisdikciu tam, kde tak nemôžu urobiť," dodal klub.

Ak sa zistí vina, Leicester by sa po Evertone a Nottinghame mohol stať tretím mužstvom, ktoré bude čeliť odpočtu bodov za porušenie pravidiel o výdavkoch Premier League. Aj obhajca titulu Manchester City bol minulý rok postúpený nezávislej komisii v súvislosti s viac ako 100 údajnými porušeniami finančných pravidiel. V tomto prípade zatiaľ nebol vynesený žiadny verdikt.

Leicester je v Championship na druhom mieste, s rovnakým počtom bodov ako vedúci Leeds United a so zápasom k dobru. Tím sa siluje o postup späť medzi anglickú elitu.

Prvá päťka druhej anglickej ligy.
Prvá päťka druhej anglickej ligy.Flashscore