Ďalší odpočet bodov v Premier League. Finančné pravidlá porušil Nottingham

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší odpočet bodov v Premier League. Finančné pravidlá porušil Nottingham

Aktualizované
Nottingham čaká bodový odpočet.
Nottingham čaká bodový odpočet.Profimedia
Nepríjemnú informáciu sa dozvedelo vedenie klubu Nottingham Forest. Správy denníka The Guardian tvrdia, že účastníkovi Premier League budú za porušenie finančných pravidiel odpočítané štyri body.

Nottingham sa aktuálne nachádza na 18. priečke v zóne zostupu, keď po virtuálnom odpočte klesol s 21 bodmi pod nováčika z Lutonu a dostal sa do spodnej trojky. Oficiálne oznámenie Premier League o treste sa očakáva v priebehu pondelka 18. marca, pričom klubové vedenie sa proti rozhodnutiu pravdepodobne odvolá.

Výdavky klubu sú dobre zdokumentované od jeho príchodu do najvyššej anglickej súťaže, keď počas štyroch prestupových období podpísal neuveriteľných 42 hráčov. Teraz ich čaká ťažký boj o udržanie sa v najvyššej anglickej lige, do konca ročníka zostáva deväť zápasov.

"Prípad Nottinghamu Forest bol 15. januára postúpený nezávislej komisii po tom, čo klub priznal, že prekročil príslušný limit PSR 61 miliónov libier o 34,5 milióna libier. Prípad bol vyšetrený v súlade s novými pravidlami Premier League, ktoré poskytujú zrýchlený harmonogram pre prípady PSR, ktoré sa majú vyriešiť v rovnakej sezóne, ako je sťažnosť vydaná," znelo v oficiálnom vyhlásení vedenia súťaže.

"Nezávislá komisia určila sankciu po dvojdňovom vypočutí tento mesiac, na ktorom mal klub príležitosť podrobne uviesť celý rad poľahčujúcich faktorov. Komisia zistila, že klub preukázal "výnimočnú spoluprácu" vo svojich rokovaniach s Premier League počas celého procesu," uvádzalo sa ďalej.

Podľa finančných pravidiel môžu kluby v najvyššej súťaži počas troch rokov stratiť 105 miliónov libier, v prípade tímu Forest je to ale obmedzené na 61 miliónov, pretože dva z predchádzajúcich troch ročníkov strávili v druhej lige Championship.

Aktuálne postavenie Nottinghamu v tabuľke.
Aktuálne postavenie Nottinghamu v tabuľke.Flashscore