Pochettino prosil fanúšikov o dôveru, zastal sa vypískaného Sterlinga. Chelsea narazí na City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pochettino prosil fanúšikov o dôveru, zastal sa vypískaného Sterlinga. Chelsea narazí na City
Pochettino obhajoval svojho zverenca.
Pochettino obhajoval svojho zverenca.AFP
Mauricio Pochettino (52) prosil fanúšikov Chelsea, aby mu dôverovali. Takisto žiadal aj o podporu pre Raheema Sterlinga (29) po tom, čo ich priaznivci oboch vypískali počas nedeľňajšieho štvrťfinále FA Cupu proti druholigovému Leicestru.

Chelsea - Leicester 4:2

Pochettinov káder viedol po úvodnom polčase 2:0. Leicester však už do 62. minúty dokázal dvojgólovú stratu zmazať. Hostí nakopol komický vlastný gól Disasiho a vyrovnávajúci zásah Mavididiho vyvolal zúrivú reakciu nahnevaných priaznivcov Chelsea.

Fanúšikovia Blues, ktorí sú frustrovaní z aktuálnej pozície v tabuľke Premier League, počas pohárového duelu pokrikovali na Sterlinga. Podieľala sa na tom aj Angličanova nevyužitá penalta v prvej polovici súboja. Ďalšieho bučania sa dočkal pri striedaní. Pochettino bol tiež vypískaný a vystavený skandovaniu "Nevieš, čo robíš", keď vystriedal Mudryka.

Nádej dalo Londýnčanom vylúčenie obrancu líšok Doylea. V nadstavenom čase spasili favorita trefy ChukwuemekuMaduekeho, ktoré mužstvu zabezpečili semifinálovú účasť v FA Cupe. Finalisti nedávneho Ligového pohára sa budú musieť výrazne zlepšiť, v boji najlepšej štvorky ich čaká Manchester City.

"Sme v procese budovania tímu. Viem naozaj dobre, ako sa to má riadiť. To, čo fanúšikovia chcú, je vyhrať zápas, a to sme dosiahli," povedal Pochettino a smerom k priaznivcom dodal: "Chcú ísť do Wembley. Musia mi dôverovať, že tím budem riadiť tak, ako si myslím, že je to najlepšie. Musíme rešpektovať ich názor rovnako, ako oni musia rešpektovať moje rozhodnutie."

Sterlingova slabšia forma z neho v tomto období urobila terč pre fanúšikov. Ofenzívny futbalista vypadol z nominácie Anglicka pred nadchádzajúcimi priateľskými zápasmi s Brazíliou a Belgickom. Hrozí mu tiež, že príde o miesto aj pre EURO 2024.

"Musíme ho podporovať, je to úžasný hráč. Má viac ako desaťročné skúsenosti v Premier League. Myslím si, že jeho prínos bol dobrý. Mal trochu smolu pri niektorých akciách, pri ktorých mohol skórovať. Sme však tím a musíme drža spolu," obhajoval Sterlinga tréner.

"Fanúšikovia majú právo prejaviť svoje emócie. Snažíme sa im zdôrazňovať, aby nekritizovali. Chcú pre náš tím a hráčov to najlepšie. Sme však v projekte. Potrebujeme podporu a skutočne veriť. Snažíme sa niečo vybudovať," vysvetlil argentínsky lodivod.