Sedem gólov, šialené predĺženie. Liverpool končí, Manchester United je v semifinále FA Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sedem gólov, šialené predĺženie. Liverpool končí, Manchester United je v semifinále FA Cupu
Aktualizované
Manchester United vyradil Liverpool po dramatickom predĺžení.
Manchester United vyradil Liverpool po dramatickom predĺžení.Profimedia
Futbalisti Chelsea vyhrali v nedeľnom štvrťfinálovom zápase FA Cupu proti Leicesteru a postúpili do semifinále. Manchester United uspel na domácej pôde Liverpoolu. Kvarteto tímov dopĺňajú Manchester City a Coventry, ktorí postúpili už v sobotu.

Chelsea - Leicester 4:2

Chelsea vstúpila do zápasu veľmi dobre a do vedenia ju poslal ľavý obranca Marc Cucurella, ktorý sa presadil prvý raz od príchodu do tímu The Blues. Naposledy skóroval ešte v máji 2022 za Brighton. Následne mohol Sterling zvýšiť skóre, ale nepremenil už svoj piaty z deviatiach pokutových kopov v kariére. 

Tesne pred prestávkou každopádne prihral na druhý zásah domácich, postaral sa oň Cole Palmer. Bol to jeho štrnásty zásah počas aktuálneho ročníka vo všetkých súťažiach. Po zmene strán si však Axel Disasi strelil ukážkový vlastný gól, keďže nevidel postavenie brankára a Stephy Mavididi utešenou strelou vyrovnal.

Chelsea inkasovala dva góly štvrtý raz po sebe. V závere hrala proti oslabenému súperovi, nakoľko Doyle videl červenú kartu. Niekoľko šancí ostalo nevyužitých, avšak hrdinom sa stal po nádhernej prihrávke pätičkou od Palmera striedajúci Carney Chukwuemeka, ktorý druhým gólom za Chelsea poslal svoj tím do semifinále.

Poistku pridal Noni Madueke. Spomínaný Palmer zaznamenal už dvanástu asistenciu v sezóne, druhýkrát v rade mal bilanciu 1+1. Londýnsky tím v predošlých desiatich sezónach až päťkrát postúpil do finále FA Cupu, o čo sa bude snažiť i tentoraz. Do semifinále sa dostal 27-krát. Lepšie sú na tom iba Manchester United (31) a Arsenal (30).

Manchester United - Liverpool 4:3 pp

Liverpool si zastrieľal proti Sparte, ale začiatok tohto stretnutia mu nevyšiel dobre. Navyše Scott McTominay svojim deviatym gólom v sezóne otvoril skóre. Viac ich má na konte z tímu Red Devils iba Højlund. Postupom času však hostia prebrali iniciatívu a vyrovnať dokázal Alexis Mac Allister. Argentínčan skóroval v treťom stretnutí v rade.

Momentálne má výbornú formu, pretože v uplynulých siedmich odohraných dueloch strelil celkovo štyri góly a pridal rovnaký počet asistencií. V nadstavenom čase úvodného dejstva otočil výsledok Mohamed Salah. Egyptský útočník strelil od svojho príchodu do Liverpoolu v lete 2017 proti tomuto súperovi trinásty gól.

Celý Manchester United ich za ten čas dal v súbojoch s The Reds iba dvanásť. Ako prvý hráč histórie sa presadil v piatich po sebe idúcich zápasoch na Old Trafforde. Záchrancom domácich sa ale v 88. minúte stal Antony. Brazílčan skóroval len druhý raz v sezóne, opäť v FA Cupe a vyrovnal.

Na domácom štadióne skóroval premiérovo od 9. marca 2023, teda po 373 dňoch. Duel tak poslal do predĺženia. V ňom dostal Liverpool do vedenia Harvey Elliott. Bol to 23. gól striedajúceho hráča LFC v sezóne, najviac zo všetkých tímov z TOP 5 líg. Šiestu asistenciu zaznamenal Bradley

Domácim v druhom polčase predĺženia pomohol aj Mason Mount. Pre zranenie nehral od 11. novembra. Na 3:3 totiž vyrovnal Marcus Rashford, predtým zahodil obrovské šance. Hrdinom Manchestru United sa stal Adam Diallo, pretože v 121. minúte potiahol Garnacho rýchlu kontru, prihral loptu a africký krídelník ju od žrde poslal do siete.

Diallo si následne vyzliekol dres a keďže už jednu žltú kartu mal, tak videl červenú. Do semifinále FA Cupu postúpilo kvarteto Coventry City, Manchester City, Chelsea a Manchester United. Žreb sa uskutoční ešte v nedeľu večer.