Dúbravka favorita nezastavil, City do semifinále FA Cupu. Coventry sa postaralo o senzáciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka favorita nezastavil, City do semifinále FA Cupu. Coventry sa postaralo o senzáciu

Manchester City si zahrá semifinále FA Cupu.
Manchester City si zahrá semifinále FA Cupu.Profimedia
Futbalisti Manchestru City postúpili po výhre proti Newcastlu do semifinále FA Cupu, kam sa po 27 rokoch dostalo aj Coventry. Outsider senzačne vyhral na pôde Wolverhamptonu, dvakrát sa presadil v nadstavenom čase.

Manchester City - Newcastle 2:0

Manchester City nastúpil bez zraneného De Bruyneho, na ktorého pozícii nastúpil Bernardo Silva a zastúpil ho na jednotku, keďže jeho dva góly znamenali postup favorita do semifinále. Portugalský futbalista zaokrúhlil počet svojich zásahov v tejto sezóne na desať. Dva razy v jednom stretnutí sa naposledy presadil počas novembra 2023. 

Za Newcastle odchytal celé stretnutie slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý bol v oboch prípadoch v úlohe štatistu, keďže úspešné oblúkové strely boli tečované obrancami do protipohybu slovenského brankára. Úradujúci držiteľ pohára vyhral na strely 16:2, do priestoru brány bol pomer v jeho prospech 5:1.

Za domácich dával o sebe pred súperovou bránou vedieť aj Jeremy Doku, jediný pokus medzi tri žrde mal na druhej strane Isak. Manchester City si zaistil rekordné šieste pohárové semifinále za sebou. V druhom polčase tempo hry klesalo intenzívnejúcim dažďom.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Wolverhampton - Coventry 2:3

Druholigové Coventry skvelým spôsobom šokovalo favorita. Do vedenia poslal hostí Ellis Simms, ale keď sa v 83. minúte presadil ľavý obranca Rayan Aït-Nouri a o tri minúty neskôr svojim prvým gólom na seniorskej úrovni aj španielsky mladík Hugo Bueno, tak sa zdalo, že Wolves postúpi. 

Spomínaný Aït-Nouri sa presadil druhý raz po sebe, čo mu stalo zatiaľ len raz v kariére počas decembra 2022. Je to o to zaujímavejšie, že v každej zo štyroch sezón v drese Wolverhamptonu zaznamenal jeden ligový gól a dokopy dva razy sa trafil v pohárových súťažiach.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Hostia však predviedli famóznu otočku v úplnom závere. Počas siedmej minúty nadstavenenia vyrovnal Simms a v desiatej rozhodol americký útočník Haji Wright, asistoval mu práve Simms, ktorý sa stal hrdinom. Ten je navyše v skvelej forme, pretože počas posledných piatich duelov zaznamenal dva hetriky, dokopy v nich dal osem gólov.

Coventry sa dostalo do semifinále FA Cupu iba druhý raz v histórii. Premiérovo sa to stalo v sezóne 1986/87, kedy nakoniec celú súťaž zatiaľ prvý a posledný raz aj vyhralo. Kvarteto semifinalistov sa doplní v nedeľu, kedy proti sebe nastúpia Chelsea s Leicesterom a v derby hrá Manchester United proti Liverpoolu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore