Dúbravka vychytal penaltový rozstrel. Päťgólový Haaland, De Bruyne so štyrmi asistenciami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka vychytal penaltový rozstrel. Päťgólový Haaland, De Bruyne so štyrmi asistenciami

Aktualizované
Haaland a De Bruyne si spravili vlastnú párty.
Haaland a De Bruyne si spravili vlastnú párty.Profimedia
Futbalisti Manchestru City vyhrali v utorkovom zápase 5. kola anglického FA Cupu na pôde Lutonu hladko 6:2. Newcastle po penaltách postupuje cez Blackburn. Zvyšné súboje tejto fázy sa uskutočnia v stredu večer, keď je na programe aj žreb štvrťfinále. Od 5. kola už v prípade remízy po riadnom hracom čase príde na rad predĺženie a nie opakovaný duel.

Coventry - Maidstone 5:0

Maidstone sa pred mesiacom postaral o jedno z najväčších prekvapení histórie tejto súťaže, pretože ako účastník šiestej najvyššej súťaže vyradil Ipswich, ktorý bol v tom čase na druhej priečke The Championship, momentálne je iba o skóre tretí a stále reálne pomýšľa na postup do Premier League. Rozprávka sa ale pre outsidera teraz skončila.

Coventry nachádzajúce sa deviatej pozícii druhej najvyššej súťaže potvrdilo veľký rozdiel a vyhralo jednoznačne. Už v úvode o tom rozhodol hetrikom Ellis Simms, na tri presné zásahy potreboval iba 35 minút. Dvakrát mu asistoval Palmer. V závere duelu sa potom dva razy presadil Fabio Tavares.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Bournemouth - Leicester 0:1 pp

Leicester úspešne kráča k návratu do Premier League, ale úspešný chce byť aj v pohárovej súťaži, odkiaľ vyradil Bournemouth. Na jediný presný zásah sa čakalo až do predĺženia, v ktorom rozhodol Issahaku Fatawu. Presadil sa pri svojom prvom štarte v FA Cupe. Keď líšky naposledy postúpili do štvrťfinále, tak nakoniec celú súťaž vyhrali.

Blackburn - Newcastle 1:2 pen.

Slovenský brankár Martin Dúbravka vynechal pre chorobu víkendové stretnutie proti Arsenalu, ale tentoraz už bol k dispozícii. Newcastle sa na pôde druholigového súpera dostalo do vedenia zásluhou Gordona, na ktorého gól odpovedal írsky stredopoliar Sammie Szmodics. Ten je so šiestimi gólmi najlepším strelcom FA Cupu. 

Rozhodnúť nakoniec museli až pokutové kopy. Dúbravka chytil hneď prvý pokus Szmodicsa. Z druhého, tretieho aj štvrtého inkasoval a priebežne bolo skóre 3:3. Na začiatku piatej série poslal straky do vedenia Gordon, takže kapitán Hyam musel dať, ale slovenský reprezentant vyrazil jeho pokus a Newcastle postúpil.

Hodnotenie oboch základných zostáv.
Hodnotenie oboch základných zostáv.Flashscore

Dúbravka okrem dvoch chytených penált v rozstrele predviedol počas 120 minút osem zákrokov a podľa hodnotenia Flashscore sa stal najlepším hráčom stretnutia.

Luton - Manchester City 2:6

Famózne predstavenie si pre fanúšikov Manchestru City pripravili jeho najväčšie hviezdy. Erling Haaland totiž zaknihoval hetrik už do 40. minúty a na všetky zásahy mu asistoval Kevin De Bruyne. Pre Nóra to bol jubilejný 20. trojgólový zápas v kariére. 

Prihrať na tri zásahy rovnakému spoluhráčovi v jednom zápase dokázal spomedzi hráčov pôsobiacich v Premier League naposledy počas októbra 2022 portugalský útočník Diogo Jota, keď pripravil hetrik pre Mohameda Salaha. Stalo sa tak v rámci Ligy majstrov.

Napriek tomu, že všetko vyzeralo jednoznačne, Luton zbrane nezložil. Stredopoliar Jordan Clark najskôr v závere polčasu krásnou strelou vsietil svoj prvý zásah v tejto sezóne, po zmene strán pridal druhý. Na oba asistoval Ross Barkley. Galakoncert opôr hostí sa ale zďaleka neskončil.

De Bruyne našiel prihrávkou Haalanda aj štvrtý raz, na piaty gól potom tomuto zakončovateľovi prihral Silva. Nór zažil päťgólový duel druhý raz v drese City, podarilo sa mu to aj 14. marca 2023 do siete Lipska v rámci Champions League. Jediný duel v FA Cupe mu stačil na to, aby sa dostal na druhé miesto medzi najlepšími strelcami.

Belgičan De Bruyne odohral počas aktuálneho ročníka 12 duelov, zaknihoval v nich už rovnaký počet asistencií. Z toho jedenásť prišlo počas ostatných desiatich duelov. To je najviac spomedzi všetkých futbalistov Citizens. Brankár domácich Tim Krul síce inkasoval šesťkrát, ale okrem toho predviedol až deväť zákrokov.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore