FA Cup videl bláznivý boj. Keď porazíte Liverpool, môžete zdolať kohokoľvek, hlási ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
FA Cup videl bláznivý boj. Keď porazíte Liverpool, môžete zdolať kohokoľvek, hlási ten Hag
Diallo sa stal hrdinom United.
Diallo sa stal hrdinom United.AFP
Erik ten Hag (54) verí, že strhujúce víťazstvo Manchestru United vo štvrťfinále FA Cupu nad Liverpoolom môže byť odrazovým mostíkom pre úspešný záver neľahkej sezóny červených diablov.

Zdalo sa, že posledná šanca United na zisk prvenstva v tejto sezóne sa v nedeľu na Old Trafforde vzďaľuje. Domáci ale napínavý duel dotiahli do víťazného konca a ukončili nádej Liverpoolu na zisk štyroch trofejí pri rozlúčke Jürgena Kloppa.

O úspechu v pamätnom súboji rozhodol gól Amada Dialla z brejku v nadstavenom čase predĺženia. Red Devils dúfajú, že zásah zo 121. minúty sa ukáže ako zlomový bod tímového vedenia ten Haga. United sú teraz obrovskými favoritmi na postup do finále FA Cupu, v semifinále sa stretnú s druholigovým Coventry.

Manchester United - Liverpool 4:3 pp

Holandský manažér bol pod rastúcim tlakom, keďže jeho mužstvo sa nachádza na šiestom mieste Premier League, deväť bodov od priečky v prvej štvorke a vypadlo z Ligy majstrov aj Ligového pohára. Bývalý šéf Ajaxu však verí, že káder je na vzostupnej trajektórii, keď v roku 2024 prehral len dvakrát v 12 zápasoch.

"Toto by mohol byť ten moment. Tím má vieru a energiu na to, aby dokázal úžasné veci. Keď porazíte Liverpool, môžete poraziť akéhokoľvek súpera," povedal Ten Hag.

Do popredia sa opäť dostali mladé pušky - GarnachoMainoo zažiarili, Diallo prišiel z lavičky a strelil len svoj druhý gól za klub. "Prvých 35 minút sme opäť ukázali, že budúcnosť tohto tímu je veľmi svetlá. Je v ňom obrovský potenciál. Musíme ho dostať von a získať konzistenciu," dodal kormidelník.

Porážka bola len piatou prehrou Liverpoolu vo všetkých súťažiach v tejto sezóne. Nemec priznal, že na jeho mužstve sa prejavili prvé známky únavy z vyčerpávajúceho programu. Ten Hag obhajoval kritizovaného Antonyho, ktorý v 88. minúte poslal súboj do predĺženia. "Vidíte, že aj on bojuje a chce prispieť," vravel lodivod.