Juhoamerický futbalový sviatok Copa América bude bez Neymara. Je príliš skoro, tvrdí lekár

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juhoamerický futbalový sviatok Copa América bude bez Neymara. Je príliš skoro, tvrdí lekár

Neymar opustil ihrisko v slzách.
Neymar opustil ihrisko v slzách.Profimedia
Copa América sa veľmi pravdepodobne bude musieť v júni 2024 zaobísť bez jednej zo svojich najväčších hviezd. Zatiaľ čo sa sviatok juhoamerického futbalu presunie do USA a tamojšia reprezentácia bude druhýkrát v histórii jeho hosťom, Brazílčan Neymar (31) bude na šampionáte chýbať. Podľa lekára Rodriga Lasmara (47), ktorý robil zákrok jeho poraneného kolena, sa hviezda klubu Al-Hilal nestihne dať po zranení dohromady.

Najlepší strelec v histórii brazílskej reprezentácie sa zranil v októbrovom zápase proti Uruguaju, ktorý Brazílčania prehrali 0:2. V jednom zo súbojov nepríjemne zakopol a ihrisko opustil v slzách na nosidlách. Na klinike v Belo Horizonte podstúpil náročný zákrok, ktorý vykonal reprezentačný lekár. S odstupom času síce zhodnotil Neymarovu rekonvalescenciu ako úspešnú, ale teraz nepriamo vylúčil jeho účasť na júnovom juhoamerickom šampionáte.

"Nebude čas. Je príliš skoro," povedal Lasmar pre Rádio 98. "Nemá zmysel vynechávať kroky na uzdravenie. Očakáva sa, že bude pripravený vrátiť sa na začiatku európskeho kalendára 2024, takže v auguste," dodal renomovaný doktor na adresu najväčšej brazílskej hviezdy.