Neymar reaguje na liečbu dobre. Dodržuje všetko, čo mu navrhujeme, vraví lekár Brazílie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neymar reaguje na liečbu dobre. Dodržuje všetko, čo mu navrhujeme, vraví lekár Brazílie

Brazílčan absolvoval v roku 2023 už druhú operáciu.
Brazílčan absolvoval v roku 2023 už druhú operáciu.Reuters
Neymar (31) sa po operácii kolena zotavuje dobre. Zákrok podstúpil minulý mesiac po zranení, hoci zatiaľ nie je známe, kedy sa bude môcť vrátiť do hry. Prezradil to lekár brazílskeho národného tímu Rodrigo Lasmar (47).

Neymar si počas reprezentačného duelu s Uruguajom roztrhol predný skrížený väz a meniskus v ľavom kolene. Operáciu absolvoval začiatkom novembra v nemocnici v Belo Horizonte. Útočník znáša rekonvalescenciu veľmi dobre, ale tá bude trvať dlhšie.

"Od prvého momentu ukázal, že dodržuje to, čo mu navrhujeme. Vie, že je to proces, ktorý bude potrebovať nás všetkých, fyzioterapeuta, kondičného trénera, aby sme ho mali späť čo najskôr," povedal lekár Brazílie v Teresopolise.

Lasmar, ktorý operáciu vykonal, uviedol, že zatiaľ nie je možné stanoviť dátum návratu hráča klubu Al-Hilal. "Zranenia sú individuálne. Vo všeobecnosti existujú pridružené, ktoré môžu byť rovnako vážne, ako napríklad zranenie menisku. To všetko spôsobuje, že zákrok je zložitejší a doba rekonvalescencie je dlhšia. Preto nehovoríme o časovom horizonte," vysvetlil.

Nešťastný moment prišiel v závere prvého polčasu.
Nešťastný moment prišiel v závere prvého polčasu.AFP

Neymar prišiel do Saudskej Arábie v auguste za údajných 90 miliónov eur, ale bývalý útočník Barcelony či PSG odohral len päť zápasov, pretože zápasil so svalovým zranením. Brazílsky národný výber, ktorý je so siedmimi bodmi na treťom mieste juhoamerickej kvalifikácie MS, sa vo štvrtok stretne s piatou Kolumbiou. Nasledujúci utorok hostí vedúcu 12-bodovú Argentínu.

Tímový doktor tiež uviedol, že k dispozícii nebude ani brankár Ederson. Príčinou je zranenie, ktoré si gólman Manchestru City odniesol z nedeľnej remízy 4:4 na pôde Chelsea v Premier League. 

"V záverečných minútach utrpel úraz nohy, bol schopný pokračovať v zápase, ale bolesť bola intenzívna. Noha mu opuchla a sťažuje mu chôdzu," povedal Lasmar. Do tímu "Seleção" bol namiesto neho povolaný Bento z Athletica Paranaense.