Atlético z Copa del Rey vyradilo Real Madrid, Barcelona sa trápila s treťoligistom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético z Copa del Rey vyradilo Real Madrid, Barcelona sa trápila s treťoligistom
Aktualizované
Barcelona postúpila, ale znova si to sama skomplikovala.
Barcelona postúpila, ale znova si to sama skomplikovala.Profimedia
Futbalisti FC Barcelona potvrdili pozíciu favorita a postúpili cez treťoligový klub Unionistas de Salamanca do štvrťfinále Copa del Rey. Atlético v madridskom derby vyradilo Real. Žreb ďalšieho kola sa uskutoční v piatok 19. januára.

Unionistas - Barcelona 1:3

Len šestnásťročný obranca Pau Cubarsi nastúpil do svojho prvého súťažného zápasu za Barcelonu. Útočník Marc Guiu premiérovo hral ako člen základnej zostavy "Blaugranas". Favorit sa však trápil. Prehrávať mohol už v prvej minúte, keď veľká šanca ostala nevyužitá. Unionistas však skóre predsa len otvorili zásluhou Álvara Gómeza.

Ešte do polčasu vyrovnal Ferrán Torres, pre ktorého to bol tretí gól v ostatných piatich dueloch, pričom na rovnaký počet predtým potreboval až 23 stretnutí. V druhom dejstve mal hlavné slovo Jules Koundé. Premiérovo v kariére zažil zápas, v ktorom skóroval aj asistoval. Prvú prihrávku si zapísal tiež Cubarsi.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Atlético Madrid - Real Madrid 4:2 pp

Obaja rivali sa proti sebe postavili už tretí raz v sezóne a druhýkrát za osem dní. Naposledy sa tešil Real Madrid, ten uspel v semifinále španielskeho Superpohára, ktorý nakoniec získal. Opäť to boli gólové hody a znova sa išlo do predĺženia. Atlético dvakrát vyhrávalo, hostia dva razy vyrovnali. V predĺžení poslal domácich tretí raz do vedenia Griezmann, ktorý tak navyšuje svoj gólový zápis na čele historickej tabuľky strelcov madridského klubu (175).

Francúz strelil už svoj osemnásty súťažný gól v sezóne a poslal Atlético do štvrťfinále. "Biely balet" prehral iba druhý raz v sezóne 2023/24, pričom v oboch prípadoch sa tak stalo na Éstadio Metropolitano. Ukončil 21-zápasovú sériu bez prehry. V dvoch posledných dueloch týchto madridských tímov padlo dokopy trinásť gólov a odohralo sa 240 minút.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Tréner Simeone zažil už svoje ôsme predĺženie na lavičke "Atletov", pričom koučoval trinásť stretnutí, kedy derby "El Madrileňo" mohlo ísť za 90. minútu. V predošlých 22 takýchto zápasoch sa to stalo len raz a to vo finále Copa del Rey 1975. Morata vsietil proti Realu už svoj šiesty gól, takže spoločne so Sevillou ide o jeho najobľúbenejšieho súpera, potreboval na to jedenásť stretnutí.

Joselu zaknihoval desiaty presný zásah v sezóne. Hostia okrem iného trafili dvakrát brvno. Najskôr Bellingham a potom Rodrygo. Prvý raz od roku 1992 a len tretíkrát v histórii sa stalo, aby všetci ôsmi účastníci štvrťfinále Copa del Rey boli tímy z najvyššej súťaže.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Štvrťfinalisti Copa del Rey 2023/24:

Sevilla

Athletic Bilbao

RCD Mallorca

Celta Vigo

Real Sociedad

Girona

FC Barcelona

Atlético Madrid