Milik nasmeroval seba na čelo strelcov a Juventus do 22. finále Talianskeho pohára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Milik nasmeroval seba na čelo strelcov a Juventus do 22. finále Talianskeho pohára
Milik rozhodol o tom, že Juventus napriek prehre postupuje do finále domáceho pohára.
Milik rozhodol o tom, že Juventus napriek prehre postupuje do finále domáceho pohára. AFP
Juventus môže do svojej rekordnej zbierky talianskych pohárov pridať pätnástu trofej. Do finále sa prebojovali proti Laziu. Po domácom víťazstve 2:0 spred troch týždňov im v utorok večer v Ríme stačila aj prehra 1:2.

Lazio - Juventus 2:1

/prvý zápas 0:2, postupuje Juventus/

Stretnutie sa pre favorita z Turína nevyvíjalo vôbec dobre. Už v dvanástej minúte rozjasal domáce tribúny Castellanos. Ten istý hráč pálil presne aj po zmene strán, v 48. minúte. V tej chvíli Lazio poslalo súboj do prípadného predĺženia. Dvadsaťpäťročný futbalista je prvým hráčom Lazia, ktorému sa podarilo proti starej dáme, naprieč všetkými súťažami, vsietiť v jednom dueli dva zásahy. Pred ním to dokázal ešte 14. októbra 2017 Ciro Immobile. 

Lenže po zmene strán zaúradoval faktor Milik. V 83. minúte rozhodol o postupe svojho celku. Poliak sa radoval zo štvrtého gólu v Talianskom pohári, vďaka ktorému je na vrchole tabuľky strelcov v tejto súťaži. Finálovým súperom Juventusu bude 15. mája buď Fiorentina alebo Atalanta. Fialky vstúpia do stredajšej odvety po výhre 1:0 z Bergama. Bianconeri čaká celkovo 22. finále domáceho pohára, celkovo štvrté z ostatných piatich ročníkov. Druhý Rím si ich zahral dokopy šestnásť.