Juventus sa pomstil Laziu a ovládol prvé semifinále pohára, góly obstaralo obávané duo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus sa pomstil Laziu a ovládol prvé semifinále pohára, góly obstaralo obávané duo
Vlahovič zabezpečil svojmu tímu pred odvetou dvojgólový náskok.
Vlahovič zabezpečil svojmu tímu pred odvetou dvojgólový náskok.Profimedia
Futbalisti turínskeho Juventusu zvíťazili v prvom semifinálovom stretnutí Talianskeho pohára nad Laziom 2:0. Odveta je na programe 23. apríla.

Juventus - Lazio 2:0

V sobotu večer prehral Juventus po góle v nadstavenom čase v ligovom stretnutí s Laziom 0:1 a v posledných deviatich zápasoch zvíťazil len raz. Postup v Talianskom pohári je tak pre Massimiliana Allegriho jedinou šancou ako zaistiť starej dáme prvú trofej od roku 2021.

Bianconeri mohla tešiť aspoň forma v pohári, na ceste do tejto fázy vyradili Salernitanu a Frosinone, ktorým strelili deväť gólov a inkasovali len raz. Juventus však do stretnutia nastupoval s bilanciou jedinej výhry z posledných piatich domácich duelov.

Lazio pod novým koučom Igorom Tudorom v lige prerušilo šnúru piatich prehier v rade. V pohári si zaistilo účasť v semifinále vďaka tesným triumfom 1:0 nad Janovom a Rímom a do tejto fázy sa prebojovalo prvýkrát od sezóny 2018/19, keď sa tešilo z celkového víťazstva.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Lepšiu pozíciu pred odvetou bude mať turínsky celok. Po nie príliš vydarenom prvom polčase vbehli domáci na trávnik ako uragán. Najskôr rýchlu akciu zakončil do siete Federico Chiesa, o necelú štvrťhodinu pečatil skóre Dušan Vlahovič. Srbský útočník je od začiatku januára jedným z troch hráčov v Serii A, ktorí strelili 10 a viac gólov vo všetkých súťažiach.